8.1.14

Ήττα Άδωνι η κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία

Το βράδυ της Τρίτης κατατέθηκε η τροπολογία που καταργεί το 25ευρω για την εισαγωγή στα νοσοκομεία, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση Σαμαρά και Βενιζέλου.
Υπενθυμίζεται πως η ανακοίνωση του μέτρου ξεσήκωσε σφοδρές αντιδράσεις στο χώρο της Υγείας, όπως επίσης και ότι είχε ψηφιστεί από όλους ανεξαιρέτως τους βουλευτές της συγκυβέρνησης. Ο Άδωνις Γεωργιάδης πληροφορήθηκε το «πάγωμα» του μέτρου όσο βρισκόταν σε σύσκεψη με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ως ισοδύναμο μέτρο, η κυβέρνηση θα αυξήσει την τιμή των τσιγάρων και καπνού με 0,05 ευρώ.
Πάντως, αμετανόητος παραμένει ο Άδωνις Γεωργιάδης, που παρά την απόσυρση του εισιτηρίου νοσηλείας των 25 ευρώ επιμένει πως το μέτρο είναι σωστό! Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε μάλλον ... χολωμένος που η επίμαχη διάταξη τελικά αποσύρθηκε, επαναλαμβάνοντας πως πρόκειται για ένα μέτρο που ισχύει σε όλο τον κόσμο (χωρίς βέβαια να μας λέει τι παροχές έχουν σε όλο τον κόσμο στα δημόσια νοσοκομεία, και αν πρέπει και στο εξωτερικό να φέρνουν οι ασθενείς ... ρεφενέ γάζες και άλλα υλικά που είναι σε έλλειψη στα νοσοκομεία της χώρας).
Ερωτηθείς σχετικά με το «χαράτσι» του ενός ευρώ ανά ιατρική συνταγή, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι αυτό ισχύει κανονικά από σήμερα, σχολιάζοντας μάλιστα πως ένας από τους στόχους του μέτρου είναι... να μειωθούν οι συνταγές!

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/1/14 08:58

    Λέμε μαλακίες πάντως.

    Καί κάνουμε μαλακίες.

    Αντί νά βάλουμε 5 σέντς στά τσιγάρα,προτείνω γιά νά καλυφθούν τά οικονομικά τών Νοσοκομείων καί αντί γιά τό 25ευρώ νά ζητήσουμε να τό καλύψουν οι Σλοβάκοι,οι Τσέχοι,οι Ισπανοί,οι Ιρλανδοί,οι Ιταλοί καί λοιποί Ευρωπαίοι φορολογούμενοι.

    Θα επιμεριστεί λόγω τών πολλών εκατομμυρίων κατοίκων.Αντε τό πολύ νά δώσουν από 2 ευρώ ο καθένας.

    Αλλωστε είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ νά μας πληρώνουν προκειμένου νά τους φωτίζουμε με τόν Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/1/14 08:59

    Το σιτουασιόν είναι τρε σεμπλ: οι ασθενείς δεν θέλουν να πληρώσουν τα 25 ευρώ, οι καπνιστές επίσης και η πρόταση όλων είναι να τα πληρώσουμε με ξένο δάνειο το οποίο μετά να μας κουρέψουν ή να διαπραγματευτεί ο τσίπρας τη μη-εξόφληση.

    Βγάζει ρε η μάνα σας άλλο παιδί έξυπνο σαν εσάς;
    Πώς αμέ!!! Άλλα 11.000.000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/1/14 08:59

    Φαντάσου, λέει, να γινόταν τόσο της μουρλής ενάντια στο θεσμό αλλά και στους γιατρούς που παίρνουν τα φακελάκια με τις εκατοστάρες/διακοσάρες/πεντακοσάρες, όσο έγινε ενάντια στον Γεωργιάδη και το 25ευρω.
    Και μετά ξύπνησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/1/14 17:41

    Κοιτα, δεν θελω να σε χαλασω το κεφι, αλλα να, ξερεις (πώς να στο πω...) το ΠΑΣΟΚ διαφωνησε τελικα με το 25ευρω του Adonis :-(

    αλλα εσυ απο τον πολυ Στυλιανιδη, μαλλον σε εμεινε το χούι και το υπερασπιζεσαι ακομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/1/14 19:03

      Τόσα ξέρεις, τόσα λες με τα ταμπελάκια σου 17:41...

      Η πραγματικότητα θα τα σαρώσει όλα και κυρίως κάθε αφελή με ταμπελάκια σαν κι εσένα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/1/14 22:35

      Αγορι μου, και 99% να παρει ο Στυλιανιδης σας, εγω ΔΕΝ θα τον ψηφισω - οποτε, τραγουδα οσο μα οσο θες...

      ΥΓ. α και πού 'σαι: οχι μονο δεν θα με σαρωσει ο δικος σου, αλλα το πολυ πολυ να με κλασει τα αρχιδια. Καταλαβες?

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος12/1/14 09:29

      Είσαι τόσο άσχετος που θεωρείς ... "απειλή" το αυτονόητο. Οτι ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Αν κάτι απειλεί κι εσένα κι εμένα κι όλους μας είναι η ... πραγματικότητα. Για ποιον Στυλιανίδη μου λες τώρα; Πού είδες να γράφει ο 19:03 για Στυλιανίδη. Για την πραγματικότητα μιλάει. Αυτή που κι εσένα τον χαμένο στο διαστημα και όλους γύρω σου (δλδ εμάς που ανεχόμαστε αναγκαστικά μέσα στον πολιτισμό μας σούργελα σαν του λόγου σου που αντάμα με τους ψεκασμένους και τους χαυγίτες κάνατε .... "πατριωτικό μέτωπο"), αυτή λοιπόν που είναι αμείλικτη. Εμείς το ... αντιμνημονιακό φτύσιμό σας το φάγαμε και το τρώμε και πληρώνουμε την αντίστασή σας στις μεταρρυθμίσεις καθημερινά. ΔΥΣΤΥΧΩΣ (δε χαιρόμαστε) θα υποστείτε κι εσείς όπως πάει το πράμα το ... μνημονιακό φτύσιμο!!!! Μια βολτα στην πάλαιποτέ αντιιμπεριαλιστική Σερβία της "αντίστασης" θα σε πείσει.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος10/1/14 07:47

    Εδώ και 3 χρόνια μέ αφορμή κάθε μεταρρύθμιση στό Χώρο τής Υγείας ακούω συνέχεια κραυγές γιά .Από γιατρούς του ΕΣΥ καί από γιατρούς του ΕΟΠΥΥ,(πρώην Ικατζήδες,έτσι γιά να θυμόμαστε).
    Αλλά κανείς τους δέν λέει πώς και γιατί έφτασε η δημόσια υγεία σε αυτά τά χάλια.
    Διότι επί δεκαετίες πού τό ΣΤΕΝΤ,(STENT) τό έπαιρναν στά Νοσοκομεία πρός 3.000 ευρώ,ενώ τό κόστος ήταν μόνο 300,όταν χιλιάδες φάρμακα και χιλιάδες υλικά τα προμηθεύονταν με υπερτιμολογήσεις μέχρι και 1000%,όταν τό πάρτυ είχε φτάσει στo θεατρικό έργο,,οταν οι πρώην Ικατζήδες έγραφαν φουσκωμένα συνταγολόγια τών 1000 ευρώ γιά νά παίρνουν προμήθειες από τά μεγάλα διαγνωστικά 20%,όταν έκαναν κατευθυνόμενη συνταγογράφηση ΄σε γνωστά μεγάλα διαγνωστικά πού διοικούσαν συγγενείς του κάθε ,όταν...οταν...όταν,κανένας από δαύτους δέν είχε βγεί νά πεί ούτε μία κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.