13.12.13

# skouries Ο Μηταράκης εκπρόσωπος της El Dorado Gold κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στον Έβρο και όχι της κυβέρνησης (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση της ασυλίας του Πάνου Καμμένου, για τις δηλώσεις του εναντίον του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τα ντοκουμέντα με τα οποία το περιοδικό UNFOLLOW αποδείκνυε ότι ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κοινοπραξίας Fidelity, ενός εκ των βασικών μετόχων της Eldorado Gold.
Ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης καλείται επομένως να επιβλέπει, να στηρίζει και να εγκρίνει τις επενδύσεις των πρώην αφεντικών του, όπως αναλυτικά αποδείκνυε ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος στο ρεπορτάζ «Νότης Μηταράκης: Ο πρώην υπάλληλος του Fidelity Fund, βασικού μετόχου της Eldorado Gold» στο UNFOLLOW 23.
Ο κ. Μηταράκης απάντησε ότι η εταιρία Fidelity, στην οποία ο ίδιος δούλευε, δεν είχε καμία σχέση με τον όμιλο Fidelity που αποτελεί μέτοχο της ElDorado Gold, και ότι δεν είναι στις αρμοδιότητές του οι επενδύσεις χρυσού, για να πάρει την απάντηση ότι το πρώτο ταξίδι που έκανε όταν ανέλαβε τη θέση του υφυπουργού Ανάπτυξης ήταν στον Έβρο, προκειμένου να «ξεκολλήσει» την επένδυση της ElDorado Gold στα χρυσωρυχεία του Περάματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.