29.12.13

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Κάπα Research

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής», ενώ εκτός βουλής μένει η Δημοκρατική Αριστερά με 2,8%.
Στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με ποσοστό 22,5 έναντι 21,7 αντίστοιχα. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,6%, το ΚΚΕ με 5,3% και οι ΑΝΕΛ με 4%. Εκτός βουλής μένει η Δημοκρατική Αριστερά (2,8%), ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 19,4%.
Παρόμοιες είναι οι απαντήσεις στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές:
• ΣΥΡΙΖΑ 19,7%
• ΝΔ 18,6%
• Χρυσή Αυγή 7,1%
• ΠΑΣΟΚ 5%
• ΚΚΕ 4,9%
• ΑΝΕΛ 3,8%
• ΔΗΜΑΡ 2,5%
• Αδιευκρίνιστη ψήφος 28,2%
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να διατηρεί προβάδισμα και στην παράσταση νίκης με 44,6% έναντι 38,5% της ΝΔ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς με 42,8% θεωρείται καταλληλότερος του Αλέξη Τσίπρα (34,5%) για πρωθυπουργός.
Σε ποσοστό 69% εκτιμούν πως τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας, ενώ μόλις ένας στους τέσσερις πιστεύει ότι τα μεγάλα προβλήματα έχουν περάσει. Στην ερώτηση για το πια φράση περιγράφει καλύτερα το μέλλον της χώρας το επτά στους δέκα προκρίνουν τις λέξεις: «Καταστροφή» 27,5%, «Στασιμότητα» 25% και «Κρίση» 18,5%. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο καταγράφεται και ακόμη ένα εντυπωσιακό στοιχείο, καθώς περισσότεροι από τους μισούς (56%) εκφράζουν πως θα έφευγαν από τη χώρα, αν τους δινόταν η ευκαιρία.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος29/12/13 15:09

    Πω πω, τι φοβερά σχόλια για τη δημοσκόπηση κάνει το πιάτσα. Μια χλιαρή παρουσίαση ενώ είναι προφανή:
    -κανένα ρεύμα για το ΣΥΡΙΖΑ που τα λέει μεγάλα και ... αληθινά!!!
    -οι αναποφάσιστοι άστεγοι έχουν τεράστια υπεροχή και αμφισβητούν κάθε πολιτική πρόταση περιμένοντας κάτι άλλο

    άρτζι μπούρτζι και λουλάς τα σχόλια των δημοσιογράφων και των μπλογκς, με τέτοια Μέσα επικοινωνίας πώς να μην παραμυθιάζεται ο κόσμος
    -η ΔΗΜΑΡ μπαίνει στην Βουλή, το να έχεις σε πρόθεση ψήφου 2,8%, σε βάζει μέσα, σε αναγωγή γίνεται περίπου 3,5%, όχι ότι δεν κινδυνεύει αλλά σίγουρα πολύ ασχετίλα για να πεις "δεν μπαίνει στη Βουλή" τόσο κατηγορηματικά
    -

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.