6.12.13

Δράσεις ευαισθητοποίησης για τον ιό HIV/AIDS στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Στο πλαίσιο ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του γενικού πληθυσμού, αλλά και ειδικότερα των μαθητών και των φοιτητών της περιοχής μας για τον ιό HIV/AIDS, διοργανώνονται σειρά ενημερωτικών δράσεων από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρεια ΑΜ-Θ, τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των ΠΕ, και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Οι δράσεις υποστηρίζονται από τους Δήμους Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (δια των υπευθύνων σχολικών δραστηριοτήτων), τις ΕΠΑΣ Νοσηλευτικής των νοσοκομείων των παραπάνω πόλεων το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το πρόγραμμα των δράσεων περιλαμβάνει:
Ολοήμερες παρεμβάσεις στον γενικό πληθυσμό, ενημερώσεις στον μαθητικό πληθυσμό εντός των σχολικών μονάδων, ενημερώσεις, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και εκδηλώσεις στο κέντρο των πόλεων που θα κορυφωθούν με το Άναμμα κεριών στο σχήμα της κόκκινης κορδέλας (red ribbon), σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS.
Το χρονοδιάγραμμα είναι:
  • 9 και 10 -12-2013 Δήμος Καβάλας στην πλατεία Καπνεργάτη
  • 11 και 12 -12-2013 Δήμος Αλεξανδρούπολης μπροστά από το Δημαρχείο
  • 13 και 14-12-2013 Δήμος Ξάνθης στην κεντρική πλατεία (14-12-2013 ώρα 18.00 άναμμα κεριών)
  • 15 και 16-12-2013 Δήμος Κομοτηνής (16-12-2013 ώρα 18.30 άναμμα κεριών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.