13.12.13

Απολύτως απαραίτητη η υπόγεια αποθήκη αερίου της Καβάλας λέει η Energean Oil

Την ανάγκη ανάπτυξης της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στο εξαντλημένο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Καβάλα επισημαίνει η Energean Oil & Gas.
Σε ομιλία του στο πλαίσιο του 2ου Ετήσιου Gas Forum που πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη, ο οικονομικός διευθυντής της Energean, Πάνος Μπένος, σημείωσε ότι η ανάπτυξη της Υπόγειας Αποθήκης αποτελεί απόλυτη αναγκαιότητα τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου γενικότερα. «Η Υπόγεια Αποθήκη Φυσικού Αερίου στην Καβάλα, είναι ιδανική για την υποστήριξη της μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω αγωγών όπως ο TAP και ο IGB καθώς βρίσκεται κοντά όχι μόνο στο σύστημα φυσικού αερίου της Ελλάδας αλλά και στους σχεδιασθέντες νέους αγωγούς», ανέφερε ακόμη ο κ. Μπένος.
Σύμφωνα με την μελέτη βιωσιμότητας που έχει εκπονήσει η Energean Oil & Gas, το σχέδιο απαιτεί επένδυση της τάξης των 350-400 εκατ. ευρώ. Η δυνατότητα αποθήκευσης εκτιμάται στο 1 δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα, ενώ η μέγιστη παραδοσιμότητα στο σύστημα εκτιμάται σε 9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου ημερησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.