25.12.13

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σαμοθράκης κλείνει το Δήμο και ξεκινά κινητοποιήσεις

Με την 253/2013 απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Σαμοθράκης αποφάσισε ομόφωνα την έναρξη κινητοποιήσεων προκειμένου να ληφθούν υπόψη από τα αρμόδια όργανα ζητήματα ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα του Δήμου.
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές του Δήμου να αναδείξει τις συνθήκες των νησιωτικών ΟΤΑ και ειδικά της Σαμοθράκης  προς τα αρμόδια Υπουργεία αλλά και τα συνδικαλιστικά όργανα εξακολουθεί να αναπαράγεται η αδιαφορία και η παρελκυστική πολιτική των αρμοδίων, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε:
Α. Με την συνεχιζόμενη πολιτική λήψης αποφάσεων από τα αρμόδια όργανα και φορείς ως προς τις χρηματοδοτήσεις και γενικότερα την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ερήμην και εις βάρος μας, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε στραγγαλισμό οικονομικό, διοικητικό και λειτουργικό, και επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι δεν πρόκειται να αναγνωριστούν ζητήματα ζωτικής σημασίας από τα αρμόδια όργανα, ως νησιωτικός δήμος αποφασίζουμε την έναρξη κινητοποιήσεων για την λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων από τα αρμόδια όργανα για την εξασφάλιση της βιωσιμότητά μας, αρχής γενόμενης με το συμβολικό κλείσιμο του Δήμου Σαμοθράκης την πρώτη εργάσιμη ημέρα του νέου έτους ήτοι 2/1/2014. Απαιτούμε την αναγνώριση των πραγματικών αναγκών και ιδιαιτεροτήτων του Δήμου Σαμοθράκης, ώστε η κατανομή των κρατικών πόρων να καλύπτει τις βασικές λειτουργικές ανάγκες του Δήμου και του νησιού καθώς και το απαιτούμενο προσωπικό προκειμένου να ασκεί επαρκώς τις αρμοδιότητες του. Ο Δήμος Σαμοθράκης είναι ο πνεύμονας ζωής για το νησί. Η Σαμοθράκη πρέπει να ζήσει και θα ζήσει.
Β. Τον προγραμματισμό συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου στις  10/1/2014 παρουσία όλων των φορέων του νησιού για κλιμάκωση περαιτέρω κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.