11.12.13

Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας της ΔΕΥΑΔ

Η αποφασιστικότητα της Δημοτικής Αρχής να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της ΔΕΥΑΔ διατυπώθηκε ξεκάθαρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή τρόπο ότι δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας της ΔΕΥΑΔ και δήλωσε:
«Η ΔΕΥΑΔ παράγει σημαντικό έργο για τους δημότες του Δήμου μας και αυτό οφείλεται κυρίως στους εργαζόμενους. Το ανθρώπινο δυναμικό της ΔΕΥΑΔ είναι πραγματικό κεφάλαιο και εγγύηση για την αποτελεσματική λειτουργία της και είναι αυτονόητη η στήριξή τους από την Δημοτική Αρχή. Η Δημοτική Αρχή συσστρατεύεται στον αγώνα των εργαζομένων για να μην κινδυνεύσει καμιά θέση εργασίας, αλλά πρώτιστα στον αγώνα για να συνεχιστεί χωρίς καμιά αλλαγή η καταξιωμένη στην τοπική κοινωνία λειτουργία της ΔΕΥΑΔ.
Στην κατεύθυνση στήριξης της ΔΕΥΑΔ και των εργαζομένων της κινήθηκε το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων και αποφασίστηκε η συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για τη σύνταξη σχετικού ψηφίσματος. Η σύμπνοια αυτή δυστυχώς διαταράχθηκε όταν μια μικρή μειοψηφία δημοτικών συμβούλων έκριναν ότι  η λύση των προβλημάτων δεν τους ευνοεί και δεν εξυπηρετεί τις προεκλογικές τους σκοπιμότητες.
Προτίμησαν, λοιπόν, να συμμετέχουν σε μια «θεατρική» κίνηση αποχώρησης από το Δημοτικό Συμβούλιο, υπακούοντας στο σχετικό κάλεσμα της προέδρου των εργαζομένων της  ΔΕΥΑΔ, η οποία απαίτησε (!!!) από το Δημοτικό Συμβούλιο να λειτουργήσει με βάση τη δική της αντίληψη για το ρόλο και τη διαδικασία του ανώτατου θεσμικού οργάνου του Δήμου. Είναι λυπηρό που υπάρχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι, ευτυχώς ελάχιστοι, που προτιμούν τις κινήσεις εντυπωσιασμού, αντί της λύσης των προβλημάτων, ακυρώνοντας στην πράξη τον θεσμικό τους ρόλο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, φυσικά συνέχισε τη συνεδρίαση και πήρε αποφάσεις για όλα τα ζητήματα, μεταξύ των οποίων ιδιαίτερη σημασία έχει η απόφαση για νέες μειώσεις σε συγκεκριμένες παροχές της ΔΕΥΑΔ προς τους δημότες. Ανάμεσα στις μειώσεις συμπεριλαμβάνονται και οι μεγάλες εκπτώσεις για τα νέα νοικοκυριά και για τους νέους επιχειρηματίες. Η πολιτική μείωσης των τιμολογίων της ΔΕΥΑΔ που ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή συνεχίζεται, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα ελάφρυνσης των δημοτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων και των νέων. Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε απαρέγκλιτα, αγνοώντας κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού των συμπολιτών μας με κινήσεις εντυπωσιασμού και μόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.