11.12.13

Στο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Ορεινής Πεζοπορίας ο ΦΔΟΡ

O Αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ) Σταύρος Κεχαγιόλου συμμετείχε στο Συνέδριο με θέμα: Ελληνο-Γερμανικό Φόρουμ Ορεινής Πεζοπορίας που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2013 στο διεθνές ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Λιτόχωρο Πιερίας. 
Το συνέδριο χαιρέτησαν η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γεώργιος Παπαθανασίου, ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Δρ Ingo von Voss και η Διευθύντρια του Ιδρύματος Konrad-Adenauer Susanna Vogt. Τα θέματα του συνεδρίου ήταν:
1) Περπατώντας στη Ελλάδα: Εμπειρίες και πρωτοβουλίες

2) Ορεινός τουρισμός και υποδομές πεζοπορίας

3) Ανάπτυξη εμπορικών προϊόντων, ιδέες μάρκετινγκ και εμπορική προώθηση

4) Επαγγελματική εκπαίδευση στον ορεινό τουρισμό για την διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών

5) Διασφάλιση υψηλής ποιότητας πεζοπορίας: Μονοπάτια, δίκτυο περιπατητικών διαδρομών και διαχείριση

6) Ευρωπαϊκά μονοπάτια και επιλεγμένα ποιοτικά μονοπάτια

7) Διεθνή πρότυπα για την αξιολόγηση των μονοπατιών και μηχανισμοί πιστοποίησης.
Ο Σταύρος Κεχαγιόγλου παρουσίασε στους σύνεδρους το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης (ΕΠΟΡ), τις δράσεις του ΦΔΟΡ και συντόνισε την Γ’ ενότητα του συνεδρίου. Στο συνέδριο συμμετείχαν Γερμανοί εμπειρογνώμονες σε θέματα ορεινής πεζοπορίας όπως ο Erik Neumeyer Αναπληρωτής Διευθυντής Γερμανικής Ομοσπονδίας Πεζοπορίας, ο Johann Kreiter του Συλλόγου Παραπληγικών της Γερμανίας, ο Rolf Ebert μέλος της ομάδας εργασίας «Ευρωπαϊκά μονοπάτια μεγάλων διαδρομών» της Ευρωπαϊκής Πεζοπορικής Ένωσης, η Anette Peiter Γενική Διευθύντρια του Συλλόγου LAG Leader Mullerthal, η Linda Salentin του Τουριστικού Συλλόγου ORT Region Mullerthal, ο Δρ Harald Knoche και ο Ulrike Becker του Συλλόγου Rothaarsteig όπου και μετέφεραν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους στους σύνεδρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.