30.12.13

Θεσμός του Δήμου Καβάλας το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Τη ρητή διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Καβάλας θα συνεχίζει να στηρίζει το θεσμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου, έδωσε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής κατά την επίσκεψή στους χώρους του, προκειμένου να δει από κοντά την τροφοδοσία του ώστε να ξεκινήσει η διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους.
Ο Κωστής Σιμιτσής ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το θεσμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου, παρά τις οξύτατες αντιπαραθέσεις του προηγούμενου διμήνου, υπογραμμίζοντας πως η ένταξη του στο πρόγραμμα «ΣτηρίΖΩ», καθιστά αδιαφιλονίκητα καλή τη λειτουργία του.
«Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι υπόθεση του Δήμου Καβάλας», τόνισε ο δήμαρχος και συνέχισε, «λάβαμε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εργασίας, το εντάξαμε στο πρόγραμμα «ΣτηρίΖΩ», που συμπεριλαμβάνει κι άλλες δομές υπό την εποπτεία συμπολιτών μας και πλέον είναι αδιαφιλονίκητα καλή η λειτουργία του, οπότε νομίζω ότι δε θα υπάρχει στο μέλλον η παραμικρή γκρίνια για πολιτικούς λόγους. Θέλω να προφυλάξω το θεσμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου και γι’ αυτό παλέψαμε να μετεξελιχθεί με τις υπόλοιπες πέντε δομές (Δημοτικό Λαχανόκηπο, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Γραφείο Διαμεσολάβησης), που εξυπηρετούν όλους τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα».
«Επαινώ για ακόμη μια φορά», συνέχισε ο κ. Σιμιτσής,  «τους συμπολίτες μας που ποικιλότροπα βοήθησαν και στήριξαν το κοινωνικό έργο δήμο. Παρά τις λυσσασμένες αντιπαραθέσεις, που είχαν ως στόχο να πλήξουν τόσο εμένα προσωπικά όσο τη διοίκησή του Δήμου, αλλά και την Λία Ασλανίδου, που εργάστηκε εθελοντικά πολλές ώρες, εντούτοις ο κόσμος εκτίμησε και υπολήπτεται το θεσμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Σήμερα, αυτό λειτουργεί με τη βοήθεια των εργαζομένων του προγράμματος «ΣτηρίΖΩ», όπως και των άλλων εθελοντών. Με τη νέα δομή ο συγκεκριμένος κοινωνικός θεσμός θα εξυπηρετεί πιο γρήγορα τους ωφελούμενους. Υπάρχει μεγάλη επάρκεια αγαθών αφού εκτός από βασικά είδη πρώτης ανάγκης, διανείμουμε κρέας και κοτόπουλο, που είναι χορηγία επαγγελματιών της πόλης μας, όπως των Σταμάτη Κέλη και  Απόστολου Αγελαράκη».
Η  πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Δήμου Καβάλας Λία Ασλανίδου, συμπλήρωσε πως το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα εξυπηρετήσει τους πολίτες ολόκληρη τη μέρα σήμερα και αύριο. «Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου για την περίοδο των εορτών είναι περίπου 540 άτομα, όμως δεν είναι ο οριστικός πίνακας», σημείωσε η κ. Ασλανίδου και συμπλήρωσε, «μετά τις γιορτές θα ανανεώσουμε τον πίνακα και θα συμπεριλάβουμε ακόμα περισσότερα άτομα. Προσπαθήσαμε αυτό το διάστημα των εορτών να εξυπηρετήσουμε συμπολίτες μας που δεν πήραν ούτε από τα τρόφιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε από κάποια άλλη δομή ή ΜΚΟ, ώστε να υπάρχει σε κάθε σπίτι φαγητό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.