16.12.13

Μεγάλη επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών Καβάλας

Στην εταιρεία Kinisis ΑΕ, με έδρα τη Λάρισα, παραχωρήθηκαν τα Λουτρά Ελευθέρων Καβάλας. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης για την αξιοποίηση των Λουτρών Ελευθερών Καβάλας εκτιμάται στα 8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι εργασίες θα ξεκινήσουν το 2014.
Οι προοπτικές ανάπτυξης των Λουτρών Ελευθέρων Καβάλας μετά την παραχώρηση τους βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας. Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης, ο Αντιπρόεδρος Χρήστος Σιδηρόπουλος, ο Γραμματέας Αχιλλέας Μεταλούλης, ο Ειδικός Γραμματέας Γεράσιμος Κιφοκέρης, τα μέλη του Δ.Σ. Γιώργος Πλαγάκος και Παναγιώτης Έμμας, το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού Βασίλης Μπαντής και ο σύμβουλος του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αλέκος Αναστασιάδης.
Στην εισήγηση του ο πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου επεσήμανε ότι τα Λουτρά Ελευθέρων Καβάλας έχουν τη δική τους ιστορία. Είναι μια λουτρόπολη την οποία ο σύλλογος έχει επανειλημμένα επισκεφτεί, ενώ πολλές φορές ήρθε σε επαφή με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πιέζοντας τους ιθύνοντες να ασχοληθούν με τα προβλήματα της λουτρόπολης. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος κατέληξε στις εξής παρατηρήσεις:
• Η επένδυση θα πρέπει να γίνει και να μην κωλύσει σε γραφειοκρατικές. Πρέπει όμως να διασφαλιστεί ότι δεν θα χαθεί ο χαρακτήρας της λουτρόπολης και θα είναι προσβάσιμη σε όλους.
• Όλες οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να έχουν ευρωπαϊκές προδιαγραφές προκειμένου να προσελκύσει επισκέψεις και από ευρωπαίους πολίτες.
• Οι λουτρικές εγκαταστάσεις να έχουν εξωτερική πισίνα και εσωτερική που θα πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους.
• Επειδή η θάλασσα είναι κοντά, γύρω στα 700 μέτρα, θα ήταν σημαντικό να συνδυαστεί η επένδυση και με την θαλασο-θεραπεία.
• Εκτός από αυτήν την επένδυση υπάρχουν προτάσεις και για άλλες επενδύσεις γύρω από την λουτρόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.