9.11.13

#skouries #SaveSkouries9N Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής: «Καμιά επένδυση θανάτου Ποτέ και Πουθενά»

Είναι έγκλημα ένας άνθρωπος να αγωνίζεται για τη ζωή του; Είναι παράνομο ένας άνθρωπος να θέλει να προστατεύσει το μέρος που ζει από μια ανεπιστρεπτί οικολογική καταστροφή; Είναι αδίκημα να μη θέλεις να αφήσεις τα παιδιά σου εκτεθειμένα στον καρκίνο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα διεθνή οικονομικά συμφέροντα μιας ελίτ επιχειρηματιών;
Η ελληνική δικαιοσύνη απαντά καταφατικά στήνοντας μια βιομηχανία διώξεων στις Σκουριές Χαλκιδικής. Μια βιομηχανία που στηρίζεται η ίδια στην παρανομία. Βίαιες λήψεις DNA, αστυνομική βία βγαλμένη από ολοκληρωτικές και κατοχικές αναμνήσεις, παραβίαση της προσωπικής ζωής χιλιάδων ανθρώπων μέσω παρακολουθήσεων, χαλκευμένα στοιχεία και αβάσιμες κατηγορίες και ένα συνεχές και αυξανόμενο κλίμα τρομοκρατίας. Βέβαια όλα αυτά αποτελούν απόδειξη του τι και ποιον εξυπηρετεί αυτή η δικαιοσύνη.
Η κυβέρνηση ως πιστός ακόλουθος του Μπόμπολα, της Eldorado gold και των λοιπών χρυσοθήρων επιδιώκει τον αφανισμό των κοινωνικών αντιστάσεων με κάθε μέσο, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια εξόρυξη  χρυσού που θα αφήσει πίσω μόνο μαύρο. Μαύρο στις ζωές των κατοίκων της Χαλκιδικής, μαύρο στο βουνό του Κακάβου, μαύρο στην ίδια την ανθρώπινη ιστορία. Οι δικογραφίες πλέον συμπεριλαμβάνουν σχεδόν ολόκληρο το χωριό της Ιερισσού, ενώ οι διωκόμενοι ενοχοποιούνται με βάση το επικίνδυνο ιδεολόγημα των δυο άκρων.
Οι αγωνιστές της Χαλκιδικής θεωρούνται εγκληματική οργάνωση ταυτιζόμενοι με τους νεοναζί χρυσαυγίτες. Ο αγώνας για την ελευθερία ταυτίζεται με το μισός για το συνάνθρωπο, ο αγώνας ενάντια στους καταπιεστές και τα μεγαλοαφεντικά ταυτίζεται με τη δράση της συστημικής Χρυσής Αυγής που κάτω από το μανδύα της «αντίδρασης» στρώνει το τέλειο έδαφος για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων εις βάρος του λαού. Γι’ αυτό άλλωστε τάχθηκε υπέρ της εξόρυξης.
Η φρενήρης επίθεση στο δίκαιο αγώνα της Χαλκιδικής φανερώνει-εκτός των άλλων- και το φόβο του κράτους απέναντι στα κοινωνικά κινήματα που αποτελούν τους σύγχρονους πυλώνες αντίστασης απέναντι στον ολοκληρωτισμό και τη καταπίεση. Ότι όμως δε μπορεί να κατανοηθεί δε μπορεί να κατασταλεί. Η κυβέρνηση δε μπορεί να καταλάβει ότι όσο και αν εντείνει το κατασταλτικό μηχανισμό της, όσες διώξεις και φυλακίσεις και αν  εξαπολύσει δε μπορεί να σταματήσει τον αγώνα για τη γη και την ελευθερία.
Σήμερα, Σάββατο 9 Νοέμβρη, είναι η παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης στον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και στους διωκόμενους. Οι 4 άδικα προφυλακισμένοι κάτοικοι της Ιερισσού γύρισαν προ ολίγων ημερών στο χωριό τους. Όλες οι διώξεις πρέπει να σταματήσουν τώρα μαζί με όποια μεταλλευτική δραστηριότητα φαντασιώνονται τα άρρωστα μυαλά των επιχειρηματιών και των εντολοδόχων τους. Φαντασιώσεις που περιλαμβάνουν και τη περιοχή μας. Τα κοινωνικά αντανακλαστικά οφείλουν να βάλουν τέρμα στα σχέδια τους και να χτίσουν ένα δίχτυ αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές.

Αλληλεγγύη στους 10 άδικα διωκόμενους Αγωνιστές της Χαλκιδικής
Καμιά επένδυση θανάτου Ποτέ και Πουθενά!

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.