19.11.13

Λαμπάκης έξω από τα δόντια για τις χρηματοδοτήσεις της El Dorado σε ΜΚΟ

Τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης 19 Νοεμβρίου 2013 ο Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ» Θανάσης Λουκάς. Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης προχώρησε στην εξής δήλωση:
«Θεωρώ ότι η Μ.Κ.Ο. «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ» είναι ο ουσιαστικός εκπρόσωπος των χρυσοθήρων της  ELDORADO GOLD. Υπάρχει μόνο για να προωθεί τα συμφέροντα των Καναδών χρυσοθήρων.
Διαφημίζουν την καναδική εταιρεία σε όλα τα ΜΜΕ, κάνουν συγκεντρώσεις μισθοφόρων των χρυσοθήρων με μόνο στόχο να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των συνδημοτών ενάντια στην εξόρυξη - χρυσού με κυάνιο και βαρέα μέταλλα αλλά και στο θάνατο κάθε άλλης αναπτυξιακής προοπτικής. Χρηματοδοτούνται από τους καναδούς χρυσοθήρες, υβρίζουν θεσμικούς που σέβονται τον τόπο τους και  υπηρετούν το λαό.
Με ασέβεια και άκομψους χαρακτηρισμούς καταφέρονται ενάντια στα θεσμικά όργανα που ομόφωνα διαχρονικά αποφάσισαν το ΟΧΙ στα χρυσωρυχεία: Δημοτικά Συμβούλια Έβρου και Ροδόπης, Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, ΤΕΕ Θράκης, Πανεπιστήμια Θράκης και Θεσσαλονίκης, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Επιστημονικοί Σύλλογοι,  Πολιτιστικοί Σύλλογοι κ.λπ.
Παραπληροφορούν τον λαό ότι δήθεν η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου κατά των Χρυσωρυχείων ως και οι θεσμικοί είμαστε ενάντια σε κάθε επένδυση, ενώ η αλήθεια είναι ότι είπαμε ναι σε κάθε προοπτική ανάπτυξης που δεν φέρνει τον θάνατο δηλαδή ΝΑΙ στο φυσικό αέριο, ΝΑΙ στο υγροποιημένο φυσικό αέριο, ΝΑΙ στην εξόρυξη του ορυκτού  πλούτου μας χωρίς τον θάνατό μας, το κυάνιο, τα βαρέα μέταλλα και την εξαφάνιση ή μόλυνση του πολυτιμότερου αγαθού του νερού μας.
Η πολιτεία Θράκης κατάντησε ο εχθρός του λαού μας, αλλά θεσμικά παρά το γεγονός ότι κινούνται για την εξασφάλιση των συμφερόντων των Καναδών κόντρα στο λαό μας και στη ζωή μας είχα την υποχρέωση δημοκρατικά να τους δεχθώ στο γραφείο μου και να τους διατυπώσω, όχι απλά τις αντιρρήσεις μου που υφίστανται επί 15 έτη, αλλά και την μη εκτίμησή μου γι’ αυτό που κάνουν».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος20/11/13 10:04

    ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΜΠΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.