26.11.13

Εξεταστική για υποβρύχια και Σκαραμαγκά ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Την πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, για την οποία είχε δεσμευθεί εδώ και ένα μήνα, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η σχετική πρόταση είναι έτοιμη κατόπιν διαβουλεύσεων και στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και έχει συνταχθεί από ομάδα πολιτικών και διακεκριμένων νομικών.
Η πρόταση δεν πρόκειται να αφορά αποκλειστικά το πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας της επίμαχης περιόδου, δηλαδή τον Βαγγέλη Βενιζέλο, αλλά θα θέτει προς διερεύνηση όλες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά οδηγήθηκαν στο σημερινό τέλμα.
Σκοπός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μέσα από την εις βάθος έρευνα της υπόθεσης να βγουν στην επιφάνεια τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Ωστόσο, αιχμή του δόρατος της πρότασης θα είναι ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθυνών για τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια.
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται στάση που θα τηρήσουν στελέχη της ΝΔ, όπως ο Γιάννης Μιχελάκης ως εκπρόσωπος Τύπου και ο Κώστας Τασούλας ως γραμματέας του κόμματος της ΝΔ, που στο πρόσφατο παρελθόν είχαν κατηγορήσει ανοιχτά τον Βαγγέλη Βενιζέλο ως τον βασικό υπαίτιο για το μείζον πολιτικό σκάνδαλο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καθώς καλούνται για δεύτερη φορά να «ξεπλύνουν» τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μετά και την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Διαβάστε την πρόταση εξεταστικής.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/11/13 11:54

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ...ΣΥΡΙΖΑ ΒΡΗΣΚΕΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ!!!! ΔΕΝ ΤΟΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ ΑΝΤΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΜΠΕΝΥ ΝΑ ΔΕΙ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/11/13 20:16

    θα θυμώσουν τα πρωτοπαλλίκαρα του Ακη που είναι πρώτη θέση στον συριζα. Παντού σκατα τα κάνει ο γκαφατζής Αλέκσης$$$

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.