28.11.13

Τα μεγάλα κενά στην υγεία καλύφθηκαν εθελοντικά στην Ορεστιάδα

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η δράση «δωρεάν σπιρομέτρησης» που διοργάνωσαν την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ- ΕΡΑ Ορεστιάδας οι εργαζόμενοι της, το Σωματείο Εποχικού Προσωπικού του εργοστασίου ζάχαρης της Ορεστιάδας, υπό την αιγίδα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ορεστιάδας.
Τις τέσσερις ώρες που διήρκησαν οι μετρήσεις της πνευμονικής λειτουργίας, 105 άτομα εξετάστηκαν από τους ιατρούς – πνευμονολόγους, Αθανάσιο Παπανδρέου και Ελένη Τσιάτα, που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις. Από το σύνολο των εξεταζόμενων, σε ένα ποσοστό 25%, περίπου, προέκυψαν παθολογικές τιμές πνευμονικής λειτουργίας, που κρίθηκε ότι χρήζουν περαιτέρω εξειδικευμένης ιατρικής εξέτασης, για καλύτερο έλεγχο και αντιμετώπιση.
Η πρωτοβουλία των εργαζομένων της ΕΡΑ και του Εποχικού Προσωπικού της ΕΒΖ, για «δωρεάν σπιρομετρήσεις», έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής από τους πολίτες και κατέδειξε την ανάγκη για ανάληψη ανάλογων πρωτοβουλιών, για παροχή δωρεάν, προληπτικών εξετάσεων, και από άλλους φορείς, καλύπτοντας τα μεγάλα «κενά» που παρατηρούνται στη δημόσια υγεία. Είναι φανερό ότι η ανελέητη επίθεση που δέχεται ο συγκεκριμένος τομέας, προκαλεί την πλήρη διάλυσή του, μαζί και τον αποκλεισμό από τις παροχές υγείας μεγάλου αριθμού ανθρώπων.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ευχαριστούν ιδιαίτερα τους δύο εργαζόμενους της εταιρείας UCB AE, που μετακινήθηκαν στην Ορεστιάδα για την υποστήριξη της δράσης, παρά το γεγονός ότι μία ημέρα πριν ενημερώθηκαν από την εταιρεία ότι πρόκειται να απολυθούν στις 31 Δεκεμβρίου 2013, μαζί με 23 ακόμη συναδέλφους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.