7.11.13

Πόσες Κυριακές θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα στους Δήμους της Καβάλας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, με ανακοίνωση του, έκανε γνωστό πως όλα τα εμπορικά καταστήματα σε όλους τους Δήμους της ΠΕ Καβάλας θα λειτουργούν επτά Κυριακές τον χρόνο.
Δηλαδή, τις τέσσερεις (4) πρώτες Κυριακές των τακτικών και ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων (από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου, και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου), τις δύο (2) Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα και την Κυριακή των Βαΐων. Ειδικότερα, και με βάση τον Ν. 4177/08.08.2013, δίνεται η δυνατότητα στα εμπορικά καταστήματα να λειτουργούν επιπλέον Κυριακές τον χρόνο μετά από σχετική εισήγηση των κατά τόπους εμπορικών συλλόγων και απόφαση του οικείου Αντιπεριφερειάρχη.
Με βάση λοιπόν τις εισηγήσεις των εμπορικών συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, το πρόγραμμα λειτουργίας των καταστημάτων διαμορφώνεται ως εξής:
Στον Δήμο Καβάλας, τα εμπορικά καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν καμία επιπλέον Κυριακή πέραν των επτά (7) Κυριακών που καθιερώνονται νομοθετικά. Εξαιρείται το Δ.Δ. Αμυγδαλεώνα, όπου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά σαράντα πέντε (45) Κυριακές τον χρόνο.
Στον Δήμο Παγγαίου, τα εμπορικά καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν καμία επιπλέον Κυριακή πέραν των επτά (7) Κυριακών που καθιερώνονται νομοθετικά. Εξαιρείται το Δ.Δ. Νέας Περάμου, όπου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά σαράντα πέντε (45) Κυριακές το χρόνο, καθώς και τα καταστήματα στην παραλία Οφρυνίου που θα είναι ανοικτά τις Κυριακές από 1 Απριλίου μέχρι 31 Οκτωβρίου.
Στον Δήμο Νέστου, τα εμπορικά καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν καμία επιπλέον Κυριακή πέραν των επτά (7) Κυριακών που καθιερώνονται νομοθετικά.
Στον Δήμο Θάσου, που υπάγεται σε διαφορετικό καθεστώς λόγω νησιωτικού χαρακτήρα, τα καταστήματα θα λειτουργούν τις Κυριακές από 1 Μαΐου μέχρι 31 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.