4.11.13

Παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος Καβάλας ο Θόδωρος Παπαδόπουλος

Ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Παπαδόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του στο δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή από τη θέση του αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας. Στο κείμενο της παραίτησής του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι παραιτείται «αποκλειστικά και μόνο για προσωπικούς λόγους» και υπογραμμίζει μεταξύ άλλων:
«Αναλάβαμε τη διοίκηση του νέου καλλικρατικού δήμου Καβάλας υπό αντίξοες συνθήκες. Η οικονομική κρίση περιέκοψε κατά τρόπο πρωτόγνωρο τις κρατικές χρηματοδοτήσεις και μείωσε τη δυνατότητα των Δήμων να ασκούν παρεμβάσεις χρήσιμες για το κοινωνικό σύνολο. Εντούτοις, με σκληρή δουλειά και οικονομία καταφέραμε πάρα πολλά και σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων έγιναν πλήθος έργα στους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της εκπαίδευσης, έγιναν συντηρήσεις στα σχολεία και τα γήπεδα, έγιναν έργα οδοποιίας, πετύχαμε την αλλαγή νοοτροπίας στην καύση των καλαμποκιών, προχωρήσαμε στην άρδευση περισσότερων αγροτικών εκτάσεων, πήραμε χρήματα από το ΕΣΠΑ για το δάσος της Λιμνιάς και για την κατασκευή ομβροδεξαμενών.
Η ανάπλαση του κέντρου των Κρηνίδων προετοιμάζει το έδαφος για το μεγάλο στοίχημα της ένταξης του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο των μνημείων της UNESCO και δένει αρμονικά με τη σπουδαιότερη πολιτιστική εκδήλωση της περιοχής μας, το Φεστιβάλ Φιλίππων, που εδώ και δεκαετίες διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας. Δημιουργήσαμε παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκη, οργανώνουμε τη Στέγη των πολιτιστικών σωματείων, διατηρήσαμε τη Φιλαρμονική, φέραμε στις Κρηνίδες το Κοινωνικό Παντοπωλείο».
«Με σκληρή δουλειά», συνεχίζει ο κ. Παπαδόπουλος στο κείμενο της παραίτησής του, «βοηθάμε να επουλωθούν τα βαθιά τραύματα που άνοιξε στην τοπική κοινωνία ο Καλλικράτης. Και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το καλό του τόπου μας. Οι προκλήσεις είναι τεράστιες. Και οι ανάγκες το ίδιο. Όπως και οι δυνατότητες μιας περιοχής πλούσιας σε ιστορία, φυσικούς πόρους, ανθρώπους». Καταλήγοντας ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει: «Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν μπορώ να είμαι άλλο αντιδήμαρχος, δηλώνω ότι από τη θέση του δημοτικού συμβούλου θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να ξανακερδίσουμε τις εκλογές τον Μάιο του 2014».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.