1.11.13

Εκπρόσωποι οργανώσεων θα επισκεφθούν στρατόπεδα κράτησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Τα τρία κέντρα κράτησης, σε Παρανέστι, Ξάνθη και Κομοτηνή, θα επισκεφθεί επιτροπή από οργανώσεις και συλλογικότητες, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.
Στην επιτροπή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, το ΚΕΕΡΦΑ, την Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό», την  Ομάδα Νομικών για τα δικαιώματα των μεταναστών και προσφύγων, το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, οι «Εκτός Τάξης, εκπρόσωπος της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Δράμας, οι τοπικοί βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, και οι συλλογικότητες από τις τοπικές κοινωνίες.
Η επιτροπή θα μεταβεί στα κέντρα κράτησης για να διαπιστώσει τις συνθήκες κράτησης, να καταγγείλει την ύπαρξη στρατοπέδων κράτησης και των πολύμηνων και εξοντωτικών κρατήσεων των μεταναστών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα και να ζητήσει το κλείσιμο των στρατοπέδων αυτών. Ταυτόχρονα θα διανεμηθεί έντυπο υλικό στους μετανάστες στη γλώσσα τους για τα δικαιώματα τους και θα γίνει ενημέρωση σε αυτούς από δικηγόρους. Η ομάδα νομικής στήριξης μεταναστών έγραψε κείμενο το οποίο θα μεταφραστεί και θα διανεμηθεί στους κρατούμενους.
Στα κέντρα κράτησης κρατούνται αυτή τη στιγμή υπήκοοι ως επί το πλείστον από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μπαγκλαντές, περίπου 300 στο Παρανέστι, 400 στην Ξάνθη και 400 στην Κομοτηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.