25.11.13

Υπεγράφη η απόφαση για το «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού για Ροδόπη και Δράμα»

Με δελτίο τύπου του ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ανακοίνωσε ότι υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η απόφαση ένταξης των επιτυχόντων δικαιούχων παραγωγών στην ΠΕ Ροδόπης και Δράμας, που υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης στο πλαίσιο της δράσης 2.3 «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007–2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση για την για την ΠΕ Ροδόπης ο αριθμός των επιτυχόντων παραγωγών ανέρχεται σε 66 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 82,50%) και για την ΠΕ Δράμας ο αριθμός των επιτυχόντων παραγωγών ανέρχεται σε 4 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 66,67%).
Σκοπός του μέτρου είναι η εφαρμογή της ολοκληρωμένης διαχείρισης στην καλλιέργεια του καπνού, μέσω της οποίας μειώνονται σημαντικά οι ενεργειακές εισροές (χημικά λιπάσματα, φυτοφάρμακα). Επιπλέον, οι δικαιούχοι του μέτρου τηρούν και πρόσθετες φιλοπεριβαλλοντικές δεσμεύσεις, με στόχο τη βελτίωση της οργανικής ουσίας του εδάφους, την εξοικονόμηση νερού και την προστασία της βιοποικιλότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.