25.11.13

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για τους νέους αγρότες

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τον εμπαιγμό 8.500 δικαιούχων του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ. Το κείμενο της ερώτησης, το οποίο συνυπογράφουν άλλοι 25 βουλευτές του κόμματος, έχει ως εξής:
«Απλήρωτοι παραμένουν για τη β’ δόση του προγράμματος οι 8.500 δικαιούχοι του μέτρου 112.  Επιπλέον κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός της νέας προγραμματικής περιόδου, αφού οι περισσότεροι δεν έχουν λάβει καθόλου δικαιώματα από το κρατικό απόθεμα από το 2009! Την ίδια στιγμή το υπουργείο ξεκινά νέο πρόγραμμα, αδιαφορώντας για τους παλαιούς δικαιούχους.
Το αρχικό ποσό της προκήρυξης του 2009, μειώθηκε από τις 40.000 ευρώ στις 20.000 και παρόλο που οι δικαιούχοι ανέλαβαν δεσμεύσεις για 10 χρόνια ξοδεύοντας ανάλογα ποσά, δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη. Δεδομένου ότι βγαίνουν εκτός δικαιώματος για νέα επιδότηση ως το 2020, η συνολική ζημιά του κάθε δικαιούχου ανέρχεται περίπου στα 50.000 ευρώ.
Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προβλέψει από το 2010 ο αφού δεν επαρκούν τα χρήματα της ένταξης, θα δημιουργηθούν τα τωρινά προβλήματα. Επειδή το υπουργείο ανακοίνωσε πρόσφατα την έγκριση νέου προγράμματος παρόλο που το παλαιό είναι ακόμη σε εκκρεμότητα. Επειδή το υπουργείο φέρνει σε αντιπαράθεση τους παλαιούς με τους νέους δικαιούχους. Επειδή η θριαμβευτική δήλωση του αναπληρωτή υπουργού που συνοδεύει το νέο πρόγραμμα, την στιγμή που εκκρεμούν ακόμη τα παραπάνω προβλήματα από το παλαιό, μόνο ως κοροϊδία μπορούν να εκληφθούν, ερωτάται ο Υπουργός:
  • Γιατί δεν έχει δοθεί ακόμη η β’ δόση και τι σκοπεύει να κάνει γι' αυτό;
  • Πότε θα καταβληθούν οι πληρωμές για τα Σχέδια Βελτίωσης;
  • Γιατί και με ποιο σκεπτικό η πλειοψηφία των δικαιούχων δεν έχει λάβει δικαιώματα από τα 2009 και τι φροντίδα θα λάβει ώστε οι παλαιοί δικαιούχοι να μη μείνουν εκτός της Νέας Προγραμματικής Περιόδου;
  • Σκοπεύει το υπουργείο και με ποιο τρόπο να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του παλαιού προγράμματος πριν προχωρήσει στο νέο;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.