28.11.13

Ο Καραγιουσούφ φέρνει στη βουλή το θέμα της αγοράς πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ έφερε στη Βουλή με ερώτησή του, το θέμα της έλλειψης επαρκούς χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών για αγορά πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία. Το πρόβλημα παρουσιάζεται ιδιαίτερα έντονο σε σχολικές μονάδες της Βορείου Ελλάδος όπως για παράδειγμα στην Κομοτηνή.
Ο κ. Καραγιουσούφ ρωτά εάν τα αρμόδια Υπουργεία θα προχωρήσουν σε έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών, αποκλειστικά για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, αν θα  υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση των δήμων και των σχολικών επιτροπών, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.
Επίσης επαναφέρει την πρόταση που από πέρυσι έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να εξαιρούνται οι σχολικές επιτροπές από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης που έχει επιβληθεί στο πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε να σχολεία  να προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης σε πιο χαμηλή τιμή. Την ερώτηση συνυπογράφουν έντεκα βουλευτές του κόμματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.