15.11.13

Παρουσιάστηκαν οι δράσεις πυροπροστασίας του Δήμου Δράμας

Σε ένα από τα υψηλοτέρα σημεία του Κορυλόβου το οποίο, προσφέρει μεγάλη ορατότητα και δυνατότητα επίβλεψης για την πυροπροστασία, εγκατέστησε ο Δήμος Δράμας ένα καινούργιο πυροφυλάκειο. Η θέση του πυροφλακείου υποδείχθηκε από τη Δασική Υπηρεσία και την Πυροσβεστική, προκειμένου να είναι δυνατή η όσο το δυνατόν καλύτερη επόπτευση ενός μεγάλου μέρους της  δασικής και ημιδασικής περιοχής της Δράμας.
Ο Δήμος Δράμας, σε συνεργασία με το Δασαρχείο και την πυροσβεστική αλλά και με εθελοντικές οργανώσεις της Δράμας πραγματοποίησε και θα πραγματοποιήσει παρεμβάσεις στο τομέα της πολιτικής προστασίας που αγγίζουν μέχρι σήμερα τις 300.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα:
  1. Ολοκληρώθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση ενός πυροφυλακίου στην περιοχή του Κορυλόβου και ενός παρατηρητηρίου (κιόσκι) στην περιοχή ΧΑΔΑ Ταξιαρχών.
  2. Ολοκληρώθηκε από ανάδοχο εργολάβο η εργασία καθαρισμού και πρόληψης αντιπυρικής προστασίας των περιαστικών δασών του Δήμου (Κορύλοβος, Θεραπευτήριο, Καλλίφυτος), προϋπολογισμού 24.600,00€.
  3. Μέσα στο έτος πραγματοποιήθηκαν δύο διαγωνισμοί για την προμήθεια οχημάτων που θα βοηθήσουν σημαντικά το Δήμο στο πλαίσιο οργάνωσης  της πολιτικής προστασίας. Ένα όχημα 4Χ4 άμεσης επέμβασης με δεξαμενή πυρόσβεσης, δαπάνης 43.498,95€, το οποίο παραδόθηκε ήδη και ένα όχημα ειδικού τύπου που θα φέρει έξι αποσπώμενες μεταβλητές υπερκατασκευές (πυροσβεστικό σύστημα, πλυστικό σύστημα, καρότσα φόρτωσης ανατρεπόμενη, λεπίδα εκχιονισμού, διασπορέα άλατος  και αναρροφητή φύλλων), δαπάνης 148.830,00€ για το οποίο ο προμηθευτής ζήτησε παράταση παράδοσής μέχρι 31/12/2013.
  4. Τέλος μέσα στις φετινές προγραμματισμένες δράσεις πυροπροστασίας του Δήμου είναι και η προμήθεια, με τη διαδικασία του πρόχειρου διαγωνισμού, ειδών μηχανικού (καταστροφέας, εκριζωτής, χλοοκοπτικό τρακτέρ) και πυροσβεστικού εξοπλισμού (δεξαμενή, αντλία, πυροσβεστικοί υδροσωλήνες κ.α), προϋπολογισμού 21.100,00€ με προγραμματισμένη παράδοση στο πρώτο τετράμηνο του 2014.
Σε όλη αυτή την προσπάθεια του Δήμου για την καλύτερη οργάνωση και αντιμετώπιση των καταστροφών εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η άριστη συνεργασία που έχει ο Δήμος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Δράμας, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Δασαρχείο, Εθελοντικές ομάδες),  τους οποίους ευχαριστεί δημόσια  για την βοήθειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.