27.11.13

Διαμαρτυρία Επιμελητηρίου Δράμας για τον κόμβο Στρυμόνα

Επιστολή – διαμαρτυρία προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Μεταφορών για την καθυστέρηση των εργασιών του ανισόπεδου κόμβου Στρυμόνα απέστειλε το Επιμελητήριο Δράμας. Στην επιστολή γίνεται λόγος για καθυστέρηση των εργασιών του ανισόπεδου κόμβου Στρυμόνα, «εξαιτίας της αδυναμίας του αναδόχου, αλλά και της καθυστερημένης επίλυσης του ζητήματος από τους αρμοδίους παρά τις ανακοινώσεις».
Το Επιμελητήριο Δράμας διαμαρτύρεται και επισημαίνει στην ανακοίνωση του:
  • Την επικινδυνότητα της παράκαμψης και τις κακοτεχνίες του δρόμου που έχουν οδηγήσει σε μεγάλα και μικρά ατυχήματα.
  • Την απαράδεκτη σήμανση επί της Εγνατίας οδού από Θεσσαλονίκη προς Δράμα. ( Η κίτρινη επιγραφή σήμανσης για την κατεύθυνση Δράμα-Σέρρες-Νιγρίτα για την παράκαμψη λίγο πριν την έξοδο της Εγνατίας, είναι κρυμμένη πίσω από την πράσινη επιγραφή για Καβάλα, με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να περνούν την διασταύρωση και να αναγκάζονται να κάνουν πολλά χιλιόμετρα μέχρι την επόμενη έξοδο.)
  • Την διαχρονική απαξίωση του δρόμου Δράμας – Αμφίπολης παρ’ ότι έχει κατασκευασθεί η Εγνατία Οδός, με αποτέλεσμα την απομόνωση της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.
  • Την απαράδεκτη και επικίνδυνη επικοινωνιακή πολιτική Υπουργείων και πολιτικών παραγόντων διαχρονικά, που στηρίζονται σε εξαγγελίες και όχι σε έργα.
  • Την ζημία που έχουν υποστεί χιλιάδες επιχειρήσεις της περιοχής μας, εξαιτίας τόσο της απομόνωσης όσο και των φθορών στα μέσα μεταφοράς από την ποιότητα του οδικού δικτύου.
Στην επιστολή το Επιμελητήριο κάνει λόγο για απομόνωση της Δράμας. «Ένα έργο που αποτελεί αναγκαιότητα για μια περιοχή την οποία έχουν ούτως ή άλλως αποκόψει από την πρόσβαση της στην Εγνατία, εξαιτίας της ανυπαρξίας σύγχρονων καθέτων οδικών αξόνων και εκτός σχεδιασμού για ακόμη μια φορά. (παρόλο που η Δράμα έχει μια δεκαετία την πύλη εισόδου Εξοχής στην Βουλγαρία, δεν προβλέπεται από την Εγνατία οδό άξονας που να συνδέσει την πύλη με την Δράμα και το λιμάνι Καβάλας μέσω Εγνατίας σε αντίθεση με άλλες πύλες στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, προσφάτως κατασκευασμένες)».
Σύμφωνα με την επιστολή, «στην περιοχή μας δραστηριοποιούνται βιομηχανίες μαρμάρου που μεταφέρουν όγκους και προϊόντα τα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οινοποιίες που εξάγουν, επιχειρήσεις ξυλείας με βαριά οχήματα και χιλιάδες εμπορικές και υπηρεσιών επιχειρήσεις και φυσικά ένα χιονοδρομικό κέντρο και καταλύματα που περιμένουν να υποδεχθούν τους πελάτες. Συνολικά 6.500 επιχειρήσεις μέλη μας δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο κόμβο ως έξοδο στην Εγνατία οδό. Ενδεικτικά ο ΠΕ Δράμας προσφέρει από τις εξαγωγές της, 111,7 εκ ευρώ στην εθνική οικονομία (2012). Το χειρότερο όμως όλων είναι ο κίνδυνος που διατρέχουν οι πολίτες για την ζωή τους. Θύματα μιας απαράδεκτης διαχρονικά πολιτικής που τους έχει απαξιώσει».
Το Επιμελητήριο καλεί τους δυο υπουργούς να ταξιδέψουν οδικώς, από Θεσσαλονίκη για Δράμα στον κόμβο Στρυμόνα. «Στην Ελλάδα του 2014 της κρίσης, αλλά και της προσπάθειας για την προοπτική ανάπτυξης, σας καλούμε να βιώσουμε μαζί την τρομακτική εμπειρία μας» καταλήγει η επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.