10.11.13

3ο Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Ορεστιάδας

Όσο η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, τόσο ο φασισμός γίνεται καθημερινό βίωμα. Όσο το κράτος και το σύστημα αποφασίζει να χτυπάει την κοινωνία, τόσο περισσότερο επιστρατεύει το φασισμό και τους παρακρατικούς μηχανισμούς. Με το φασισμό δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμη, παρόλες τις αποπροσανατολιστικές τακτικές της κυβέρνησης (πχ φυλάκιση χρυσής αυγής). Τον συναντάμε στην καθημερινότητά μας με διαφορετικά πρόσωπα (κυνήγι ΡΟΜΑ, Ξένιος Δίας, Ιερισσός, χτυπήματα κοινωνικών χώρων, στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων).
Γιατί ο φασισμός δεν «ποινικοποιείται» με νόμους και διατάγματα, αλλά αποβάλλεται από την συνείδηση και τις πρακτικές του λαού, με τους κοινωνικούς αγώνες. Έτσι και στην πόλη μας, είναι αναγκαία μια μόνιμη αντιφασιστική παρουσία που θα διεκδικεί και θα αγωνίζεται για το αυτονόητο. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
Η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας, η Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης, οι απολυμένοι – «εργαζόμενοι» της ΕΡΑ Ορεστιάδας και η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, σας καλεί στο 3ο αντιρατσιστικό - αντιφασιστικό φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στην Ορεστιάδα, στον χώρο του πανεπιστημίου, στις 16 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:
Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013
14:00 Πορεία (συγκέντρωση στις 13:30 στο 1ο Λύκειο Ορεστιάδας)
16:00 Προβολή Αντιφασιστικής ταινίας
18:00 Ομιλία με θέμα: «Ο κίνδυνος του φασισμού και η απάντηση του, σήμερα»
21:00 Συναυλία με τους Baildsa, No Name Yet, Desperados. Ακολουθεί ρεμπέτικο γλέντι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.