4.10.13

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση της VPRC … μεγάλη πτώση της Χρυσής Αυγής!

Σημαντική πτώση της Χρυσής Αυγής σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία VPRC.
Ειδικότερα, η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει το 8,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ σε δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιήσει η ίδια εταιρεία τον περασμένο Ιούλιο, τη Χρυσή Αυγή είχε επιλέξει τότε το 14,5% των ερωτηθέντων.
Πιο συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,5% (28,5% τον Ιούλιο) και η ΝΔ 29% (28%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8,5% (14,5%), το ΚΚΕ με 7,5% (7,5%), το ΠΑΣΟΚ με 7% (7%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% (5,5%) και η ΔΗΜΑΡ με 4% (2,5%). Άλλο Κόμμα επιλέγει το 8,5% (6,5%) των ερωτηθέντων.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 37% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,7%. «Άλλο Κόμμα» απάντησε το 2,1% και «Κανένα» το 15,5% των ερωτηθέντων. Εντυπωσιακό είναι ότι το 23,6% των ερωτηθέντων επιλέγει την απάντηση «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».
Στο ερώτημα «Διατυπώνεται η άποψη μετά τα τελευταία γεγονότα ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση. Εσείς προσωπικά συμφωνείτε η διαφωνείτε με την άποψη αυτή; Θα λέγατε ότι…», «συμφωνώ απόλυτα» απαντάει το 54% των ερωτηθέντων, «μάλλον συμφωνώ» το 14%, «διαφωνώ απόλυτα» το 8%, «μάλλον διαφωνώ» το 8%. Το 16% των ερωτηθέντων επιλέγει την απάντηση «Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ».
Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 25 Σεπτεμβρίου και 30 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου 2013. Διαβάστε όλη την έρευνα εδώ…

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/10/13 16:12

    Αν μεσα στην καψα και τα χαλια που ολοι ειδαμε (απο τους βουλευτες και τα πεπραγμενα τους) συγκεντρωνει η Χρυση Αυγη τετοιο ποσοστο τοτε οτι και να παθουμε καλα να μας γινει, ειμαστε αξιοι της μοιρας μας. Το ευτυχημα ειναι οτι ειναι τριτο κομμα φανταστητε να ηταν δευτερο θα ειχαμε εμφυλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/10/13 21:22

      Ο οποιος φυσικα θα κρατουσε μερικες ωρες, δεδομενης της στηριξης που απολαμβανει απο τα σωματα ασφαλειας και τον υποκοσμο...

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/10/13 20:24

    Bούτσης στο «ΣΚΑΪ Τώρα»: «Δεν απαντάνε οι πολίτες στις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις γιατί έχουν κομμένο το τηλέφωνο και ψάχνουν για δουλειά. Γι’ αυτό δεν φαίνεται ότι ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ».
    Γέλια! Εντάξει, στη φαντασία δεν σας φτάνει κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.