25.10.13

Με την πρόεδρο των Special Olympics συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ

Συνάντηση με την Πρόεδρο των Special Olympics Ελλάδας Γιάννας Δεσποτοπούλου και τον πρέσβη του Βελγίου στην χώρα μας Marc Van Den Reeck, είχε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης στην Κομοτηνή, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας της κ. Δασκαλοπούλου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, για την ευαισθητοποίηση και την προετοιμασία των πόλεων για την επίσημη εκδήλωση της αφής της φλόγας τον Αύγουστο του 2014 στις Φέρες του Έβρου.
Μετά την συνάντηση ο κ. Γιαννακίδης τόνισε πως είναι εξαιρετική τιμή για τον ίδιο, η παρουσία της αντιπροσωπείας των Special Olympics στο γραφείο του και επεσήμανε πως υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία από παλιά. Σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις των Special Olympics στην περιοχή μας, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε πως «η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει συμπεριληφθεί στον σχεδιασμό των Special Olympics, θα έχει συμμετοχή στις δράσεις των αγώνων και σκοπός μας είναι ν’ αναδείξουμε την περιοχή μας, ως περιοχή με πολύ μεγάλο σεβασμό στην διαφορετικότητα παιδιών».
Η κ. Δεσποτοπούλου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του για την θερμή υποδοχή, τους ενημέρωσε για την προετοιμασία της αφής της φλόγας των ευρωπαϊκών Special Olympics στις Φέρες, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα ειδικά σχολεία. Επεσήμανε επίσης την καλή δουλειά που γίνεται στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, η οποία έχει στον σχεδιασμό της και υλοποιεί, μονάδες αυτόνομης διαβίωσης ΑμεΑ, εξασφαλίζοντας έτσι το μέλλον αυτών των παιδιών.
Τέλος ο κ. Reeck, εκπρόσωπος του Βελγίου, χώρας στην οποία θα διοργανωθούν τα Special Olympics το 2014, τόνισε πως «για το Βέλγιο, η Ελλάδα είναι κάτι περισσότερο από τράπεζες και ομόλογα. Εμείς ψάχνουμε ανθρώπινες διαστάσεις να μπορέσουμε να συνεργαστούμε και μία από αυτές είναι οι συγκεκριμένοι αγώνες».
Η συνάντηση τέλειωσε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως στην αντιπροσωπεία των Special Olympics συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Ρίτα Παπαδοπούλου και το Επίτιμο Μέλος Απόστολος Καβαλιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.