10.10.13

Ισόπαλοι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha

Οριακό προβάδισμα 0,2%  της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Marc για τον ALPHA. Πιο συγκεκριμένα:
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 22,7% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ (τα ποσοστά με κόκκινο χρώμα είναι του περασμένου Μαΐου). Η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα με 7,1% παρότι τα ποσοστά της είναι μειωμένα σε σχέση με τον Μάιο. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,2% , το ΚΚΕ με 4,9% και η ΔΗΜΑΡ με 4,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 15,2%.
Επίσης, περισσότεροι από τους μισούς και συγκεκριμένα το 55,3% έχει μάλλον αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ μάλλον θετική γνώμη έχει το 27%. Την ίδια στιγμή, το 39,1% θεωρεί ότι τα πράγματα θεωρεί θα ήταν χειρότερα αν είχε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές. Τα πράγματα θα ήταν «περίπου τα ίδια» πιστεύει το 32,3% και καλύτερα το 20,1%.
Πάντως η πλειοψηφία των πολιτών δεν επιθυμεί την διεξαγωγή εκλογών. Είναι ενδεικτικό ότι το 62,1% απαντά ότι αυτό που προέχει σήμερα είναι η πολιτική σταθερότητα και ομαλότητα έως το τέλος της τετραετίας, ενώ το 34,3 % προκρίνει την ανατροπή της κυβέρνησης με συνεχείς κινητοποίησεις και προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Στην ερώτηση «με τις απόψεις ποιου πολιτικού αρχηγού συμφωνείτε περισσότερο» τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά, αφού το 25% απαντά με ... κανένα. Το 24,9% συμφωνεί με τις απόψεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενώ το 22,5 % με αυτές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/10/13 19:59

    Τώρα αυτά τα αποτέλεσματα δεν αποτελούν ντροπή για την αριστερά;;;
    Δεν δείχνουν πόσο έχουν προκαλέσει ανισορροπία στην κοινωνία οι ξεσαλωμένοι αριστεροί που ρήμαξαν το ΠΑΣΟΚ;;;

    Ρε ο ... Σαμαράς ο κωλοτούμπας περνάει ακόμα μπροστά;;;
    Και ο ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω τέτοιας ανθρωπιστικής κρίσης (την οποία να υπενθυμίσουμε αναχαιτίζει κάπως το μνημόνιο... γιατί κάποιοι λένε ότι κρίση είναι το μνημόνιο πράγμα απολύτως λάθος) να είναι καθηλωμένος εκεί και μάλιστα μόνο με ψήφους σαλεμένων, ανιστόρητων, άσχετων, και απελπισμένων φτωχών, ε ΝΤΡΟΠΗ για την αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/10/13 22:40

    ο Ελληνικός Λαός ούτε για την ευθυκρισία του ούτε για το μυαλό του είναι γνωστός....για την μαλακία του είναι πασίγνωστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.