29.10.13

Η καρδιά της Ευρώπης θα χτυπά στην Κομοτηνή με την σύνοδο των ΟΠΕΚΕΠΕ

Σημαντική επιτυχία και τεράστια ευκαιρία ανάδειξης της Θράκης και ειδικότερα της πόλης της Κομοτηνής, που θα φιλοξενήσει την ερχόμενη Άνοιξη και συγκεκριμένα το τριήμερο 9-11 Απριλίου 2014, την Σύνοδο όλων των Οργανισμών Πληρωμών (αντίστοιχων του ελληνικού ΟΠΕΚΕΠΕ)  της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας για το Α’ εξάμηνο του 2014.
Η τελική πρόταση οριστικοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Βίλνιους της Λιθουανίας, κατά την διάρκεια των εργασιών της Συνόδου των Οργανισμών Πληρωμών της Ε.Ε. στις 23-26 Οκτωβρίου, καθώς την προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Β’ εξάμηνο του 2013 ασκεί η Λιθουανία. Εκεί η ελληνική αντιπροσωπεία με τον Γενικό Διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκο Μπαμπασίδη, παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση και ένα περιεκτικό DVD με εικόνες του αγροπεριβαντολλογικού υπόβαθρου της Ροδόπης, σκηνές από την πόλη της Κομοτηνής και από το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος.
Οι εντυπώσεις ήταν θετικότατες και το επόμενο ραντεβού της Συνόδου των Διοικήσεων των Οργανισμών Πληρωμών των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κλείστηκε στην Κομοτηνή. Στη Σύνοδο επιπλέον θα προσκληθούν για να συμμετέχουν  τα 5 υποψήφια κράτη προς ένταξη (Τουρκία, Σερβία, Σκόπια, Μαυροβούνιο και Ισλανδία) αλλά και πολυμελής αντιπροσωπεία της Κομισιόν.
Φανερά ικανοποιημένος ο Κυριάκος Μπαμπασίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αποφασίσαμε κάτι πολύ σημαντικό. Δουλέψαμε αρκετούς μήνες μεθοδικά, εντατικά αλλά και αθόρυβα και καταφέραμε να κερδίσουμε τις εντυπώσεις και να πείσουμε για τις δυνατότητες μας, να διοργανώσουμε την 35η Σύνοδο των Οργανισμών Πληρωμών των χωρών της Ευρώπης, στην Κομοτηνή, κατά την διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας για το πρώτο εξάμηνο του 2014.
Αποτελεί ιστορικό γεγονός για την Θράκη, διότι για πρώτη φορά θα διεξαχθεί Σύνοδος αντιπροσωπιών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη περιοχή, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για τρεις ημέρες η καρδιά της Ευρώπης θα χτυπάει στην Κομοτηνή.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο σύνολό της και την Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε και στήριξε την πρότασή για την Κομοτηνή. Επίσης πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στα στελέχη του Γραφείου Ευρωπαϊκών Θεμάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς επίσης και στην Μαρία Αμπατζή για την οικειοθελή  και ουσιαστική συνδρομή της σε αυτή μας την προσπάθεια. Από σήμερα σχεδιάζουμε και δρομολογούμε όλες τις αναγκαίες προετοιμασίες για την επιτυχία της Συνόδου, ώστε τον Απρίλιο του 2014, να είμαστε καθόλα έτοιμοι να υποδεχθούμε την Ευρώπη στον τόπο μας και να αναδείξουμε μια διαφορετική εικόνα της Ροδόπης και της Θράκης. Την γεωργικο-κτηνοτροφική, αγροπεριβαντολλογική εικόνα της αλλά και την διατροφική επιχειρηματικότητα που δυναμώνει σημαντικά τα τελευταία χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.