23.10.13

Παρέμβαση Χατζηοσμάν στη βουλή για τις καθυστερήσεις μετεγγραφών σπουδαστών

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, μετέφερε στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, το ζήτημα καθυστέρησης προκήρυξης των μετεγγραφών σπουδαστών για την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014 και ζήτησε από τον Υπουργό να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τις ημερομηνίες έναρξης υποβολής των αιτήσεων. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.
«Η έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς (2013-2014) βρήκε σημαντικό αριθμό οικογενειών νέων σπουδαστών, αλλά και φοιτητών προηγουμένων ετών, σε αναμονή για την έναρξη υποβολής αιτήσεων μετεγγραφών με απώτερο στόχο να μειωθούν τα κόστη διαβίωσης των σπουδαστών και να ελαφρύνει ο οικογενειακός προϋπολογισμός.
Σε πολλές περιπτώσεις πρωτοετείς φοιτητές έχουν πραγματοποιήσει τις εγγραφές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ που πέτυχαν, αλλά δεν έχουν μεταβεί για να εγκατασταθούν στον τόπο σπουδών τους. Επειδή στην Ροδόπη, μία κατεξοχήν αγροτική περιοχή με χαμηλό βιοτικό επίπεδο, διαπιστώνεται αυξημένο ενδιαφέρον για τις μετεγγραφές και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την πλευρά του Υπουργείου, βάσει των παραπάνω, ερωτάται ο Υπουργός:
  • Πότε αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις μετεγγραφές σπουδαστών;
  • Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μετεγγραφών και αν ναι, πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.