7.10.13

Αρνήθηκαν τις ατομικές συμβάσεις οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση των εργαζομένων της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ με τη διοίκηση της εταιρείας για τις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνικών, Κώστας Γαβριηλίδης, δεν ισχύει πλέον η εθελούσια έξοδος που είχε ανακοινωθεί, καθώς είναι «ακριβή».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι 258 εργαζόμενοι της εταιρείας είναι πλέον πιο αποφασισμένοι από ποτέ να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας. «Όχι μόνο θα έχουμε μείωση στους μισθούς μας από 25% έως και 40%, αλλά θα χάσουμε και τα δικαιώματά μας ως εργαζόμενοι, με το πιο πιθανόν να είναι να βρεθούμε σύντομα στο δρόμο απολυμένοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβριηλίδης.
Επανέλαβε δε, μεταξύ άλλων, πως παρά το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους εργαζόμενους για να καταλήξουν σε μια νέα -ενδεχομένως- επιχειρησιακή σύμβαση, η διοίκηση καλεί εργαζόμενους για να καταλήξει σε ατομικές συμβάσεις. Και όλα αυτά, μάλιστα, συμβαίνουν, ενώ η εταιρεία δεν έχει παραδώσει τα στοιχεία που έχουν ζητήσει τα σωματεία εργαζομένων και αφορούν, κυρίως, στο εργασιακό κόστος της επιχείρησης, επεσήμανε ο κ. Γαβριηλίδης. 

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος7/10/13 14:08

    Κλείστε την να παει στο διάολο

    οι "εργαζόμενοι" πολυτελείας δεν θέλουν λεει τις μειώσεις που υπέστησαν όλοι οι έλληνες

    γιατί, είναι πιο μάγκες;;;;

    ναι μωρέ, οι "εργαζόμενοι" στη ... ΣΕΚΑΠ!!!!! Αυτό το "Σ" (σίγμα) μπορστά από τον τίτλο της "επιχείρησης" τα περιγράφει όλα πλήρως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.