30.10.13

Συσκέψεις σε ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποίησε ο Αχμέτ Χατζηοσμάν

Επισκέψεις στον ΕΛΓΑ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποίησε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στον πρωτογενή τομέα στη Ροδόπη.
Όπως είναι γνωστό η φετινή καλλιεργητική περίοδος συνοδεύτηκε με μεγάλο αριθμό καταστροφών και ζημιών απόρροια έκτακτων καιρικών φαινομένων που εμφανίστηκαν στο σύνολο σχεδόν των υφιστάμενων καλλιεργειών στην περιοχή μας. Οι καταστροφές προκάλεσαν σημαντικές απώλειες στο αγροτικό εισόδημα.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο βουλευτής επισκέφτηκε το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη και συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο, Θανάση Πανάγο, και τον Υπεύθυνο Τμήματος, Δημήτρη Πανταζή. Στη σύσκεψη που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα τέθηκε στο τραπέζι η πορεία καταγραφής των ζημιών ανά καλλιέργεια και ανά οικισμό που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου στη Ροδόπη. Ο ΕΛΓΑ Αλεξανδρούπολης ουσιαστικά ανέμενε την προηγούμενη εβδομάδα να σταλούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι δηλώσεις καλλιέργειας για να ξεκινήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων. Σε συνέχεια της επίσκεψης ο βουλευτής έκανε παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα και ζήτησε την επίσπευση αποστολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ για τη Ροδόπη.
Σήμερα, ο βουλευτής πραγματοποίησε στην Αθήνα συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Βασίλη Έξαρχο, και τον Προϊστάμενο του Υποκαταστήματος Αλεξανδρούπολης, Θανάση Πανάγο. Η επίσκεψη του βουλευτή συνέπεσε με την αποστολή των δηλώσεων καλλιέργειας της Ροδόπης. Σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων θα ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις και θα ετοιμαστούν οι κατάλογοι ζημιών. Εν συνεχεία θα σταλούν τα πορίσματα στους δήμους και οι πληγέντες παραγωγοί θα έχουν διάστημα δέκα (10) ημερών να υποβάλλουν ενστάσεις. Μόλις ολοκληρωθούν όλα τα στάδια της παραπάνω διαδικασίας, θα ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων. Η διοίκηση του ΕΛΓΑ καταβάλει προσπάθεια τα χρήματα να δοθούν στους δικαιούχους παραγωγούς στο τέλος του έτους.
Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο βουλευτής συνάντησε τον Αντιπρόεδρο, Αλέκο Οφίδη, με τον οποίο συζήτησε εκκρεμή πληρωμών και συγκεκριμένα, την πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης 2013 κάτι που αναμένει το σύνολο του αγροτικού κόσμου της χώρας μας, όπως επίσης την πληρωμή των τελευταίας δόσης του Μέτρου 144 (Αναδιάρθρωση καπνού) που αφορά τους καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης. Ο Αντιπρόεδρος ενημέρωσε τον βουλευτή ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ καταβάλει μεγάλη προσπάθεια η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης να κατατεθεί στους λογαριασμούς των παραγωγών στο τέλος της εβδομάδας, ενώ η καταβολή της τελευταίας δόσης για το Μέτρο 144 θα ακολουθήσει των πληρωμών της ενιαίας ενίσχυσης που προηγούνται χρονικά.
Με το πέρας των συναντήσεων ο βουλευτής προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις: «Φέτος οι παραγωγοί μας στη Ροδόπη είχαν μια πολύ δύσκολη καλλιεργητική περίοδο με πολλές ζημιές και καταστροφές που πήγαν πίσω τον αγροτικό προγραμματισμό και επιβάρυναν τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Εκτιμώ ότι η περίοδος που ξεκινάει από εδώ και πέρα θα είναι περίοδος πληρωμών και καταβολής χρημάτων που δικαιούνται οι αγρότες μας. Επισκέφτηκα σήμερα τις διοικήσεις του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ. Διαπίστωσα ότι οι διαδικασίες διεξάγονται με κανονικούς ρυθμούς και θα καταβάλουμε όλοι από κοινού προσπάθεια να τακτοποιηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες των παραγωγών στη Ροδόπη μέχρι τέλους του έτους».

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/10/13 17:35

    Παλι καλα εχουμε καποιον στην αθηνα να ακουγονται τα προβληματα των αγροτων της Ροδοπης! Μπραβο κ.Χατζηοσμαν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/10/13 17:56

      Πω πω μέχρι εδω ακούστηκαν.Ασταδιάλα βρε μας δουλεύετε γαι το αφεντικό σας που μόνο φωτογραφίες βγάζει και γράφετε από κάτω τις αρλούμπες σας.Ξεφτίλες!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος31/10/13 01:31

    Κλαίω.....έλεος.....αφού ο βολευτής πήγε Αλεξανδρούπολη μετά Αθήνα μετά ξανά στον υπάλληλό του Πανταζή στην Αλεξανδρούπολη αφού έκανε εκατό ντεμέκ συσκέψεις τελικά διαπίστωσε ότι οι διαδικασίες διεξάγονται με κανονικούς ρυθμούς.
    Ρε βολευτή διώξε τον υπάλληλο της Ένωσης που στις έγραψε αυτές τις αρλούμπες.Έτσι κι αλλοιώς για τις φωτογραφίες με τους κλητήρες τα έκανες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31/10/13 08:54

    Λες στον τίτλο ότι πραγματοποίησε συσκέψεις ο Αχμέτ ενώ μετά στο κείμενο τελικά μας λες την αλήθεια, ότι πραγματοποίησε επισκέψεις και όχι συσκέψεις και μάλιστα για τα μάτια του κόσμου. Τόση προπαγάνδα πια;;; Καλό το φροντιστήριο που έχεις κάνει στο παλιό ΠΑΣΟΚ και τον νέο ΣΥΡΙΖΑ βλέπω. Αποδίδει....

    Άκου ... συσκέψεις πραγματοποίησε (=προκάλεσε με την πολιτική του ... ρώμη) ο συμπαθέστατος κατά τα λοιπά βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/10/13 17:06

    για κλαματα ειστε ολοι!! αυτους που ψηφιζετε που ειναι βρε παρταλια??? δεν εχουν ιδεα που ειναι ο ΕΛΓΑ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ και γενικος δεν εχουν ιδεα για τιποτα!!! Παιζετε με τις λεξεις ενω εσεις παιζετε μονο με το π@#&ι σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.