2.10.13

Ένας στους οκτώ ανθρώπους υποφέρει από υποσιτισμό σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Ένας στους οκτώ ανθρώπους στον κόσμο υποφέρει από χρόνιο υποσιτισμό, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO). Μάλιστα, ο Οργανισμός προειδοποίησε τους παγκόσμιους ηγέτες ότι ορισμένες περιοχές θα αποτύχουν να μειώσουν στο μισό τον αριθμό των ανθρώπων που πεινάνε μέχρι το 2015.
Στην πρόσφατη έκθεσή του για την επισιτιστική ανασφάλεια, ο FAO ανέφερε ότι 842 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από χρόνιο υποσιτισμό (ποσοστό 12% του πληθυσμού της γης). Το νούμερο αυτό είναι μειωμένο σε σχέση με τον προηγούμενο υπολογισμό, σύμφωνα με τον οποίο 868 εκατομμύρια άτομα υπέφεραν από χρόνιο υποσιτισμό.
Ωστόσο, η έκθεση αναφέρει ότι η πρόοδος να επιτευχθούν οι στόχοι ανάπτυξης της Χιλιετίας είναι άνιση και τονίζει ότι πολλές χώρες πιθανότατα δεν θα συναντήσουν τον στόχο. «Οι χώρες που έχουν ζήσει συγκρούσεις στη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών θεωρείται πιθανό ότι έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα στη μείωση της πείνας» αναφέρει η έκθεση.
Η πλειοψηφία των ανθρώπων που πεινάει ζουν στις αναπτυσσόμενες χώρες. Η Αφρική παραμένει η περιοχή με τη μεγαλύτερη παρουσία υποσιτισμού, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από χρόνιο υποσιτισμό ζουν στην νότια Ασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.