19.10.13

Καταγγελία της ΑΡΕΝ για την τραμπούκικη επίθεση της ΔΑΠ στη ΓΣ του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής Κομοτηνής

Μέσα σε τροχιά πλήρους αυταρχικοποίησης του κράτους και ακραίας μνημονιακής λιτότητας, μπροστά στην επιθετική στάση της δικομματικής κυβέρνησης  απέναντι  στη νεολαία και τον κόσμο της εργασίας, η κοινωνία αντιστέκεται και απαντά.
Τη στιγμή που η κυβέρνηση Σαμαρά βάζει λουκέτο στην ΕΡΤ και αφήνει στο δρόμο χιλιάδες εργαζομένους, την ώρα που απολύει 1700 διοικητικούς υπαλλήλους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και θέτει σε διαθεσιμότητα πλήθος εργαζομένων του δημοσίου τομέα, οι κινητοποιήσεις αναζωπυρώνονται. Τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια όλης της χώρας έχουν επιλέξει την αναστολή της λειτουργίας τους ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των διοικητικών, στο πλευρό των οποίων στέκονται εργαζόμενοι και φοιτητές με τις αγωνιστικές αποφάσεις των Συλλόγων τους.
Με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους ερχόμαστε αντιμέτωποι με την προσπάθεια κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα του πανεπιστημίου, πετώντας φοιτητές έξω από τις εστίες,  υποχρεώνοντας μας να πληρώνουμε τη σίτιση στον ιδιώτη ΧΟΥΤΟ, τα συγγράμματά μας ακόμη και τη μεταφορά.
Σ’ αυτή λοιπόν τη συμπυκνωμένη συγκυρία και ενώ όλες οι αριστερές δυνάμεις καλούσαμε σε Γενική Συνέλευση, ΔΑΠίτες και ΠΑΣΠίτες πεισματικά κρατούσαν ανενεργό το Σύλλογο από το να συγκληθεί και να πάρει αποφάσεις. Την Παρασκευή 18/10 όμως καταφέραμε μετά από πίεση του Συλλόγου και τη συγκέντρωση υπογραφών να προχωρήσουμε σε Συνέλευση.
Τον τελευταίο καιρό στους κόλπους του συλλόγου επικρατούσαν συζητήσεις που αφορούσαν τον εκδημοκρατισμό της γενικής συνέλευσης. Την στιγμή λοιπόν που ο σύλλογος καλέστηκε να το κάνει πράξη οι «δημοκρατικοί» συνάδελφοι της ΔΑΠ πολέμησαν και εκφύλλισαν την διαδικασία. Αποφάσισαν λοιπόν ότι η δύναμη ενός ολόκληρου συλλόγου δεν είναι αρκετή ώστε να αποφασίσει ο ίδιος για τον τρόπο διεξαγωγής της συνέλευσης, απαίτησαν διεξαγωγή ΔΣ και επικαλέστηκαν το καταστατικό. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών υπερψήφισε την πρόταση των αριστερών δυνάμεων για βελτίωση της διαδικασίας.
Η χυδαιότητα όμως της ΔΑΠ συνεχίστηκε με τον αρχιδαπίτη να αναλύει για ακόμη μια φορά στην ομιλία του την περίφημη θεωρία των δύο άκρων τολμώντας να εξισώσει τους αγωνιστές των Σκουριών της Χαλκιδικής με τους φασίστες που δολοφόνησαν μόλις ένα μήνα νωρίτερα τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα. Από πότε ο αγώνας για αξιοπρέπεια βρίσκεται στο άλλο άκρο του φασισμού; Ενώ δεν δίστασαν να κατηγορήσουν την Αριστερά για τον δολοφονικό εμπρησμό στην Marfin.
Έφτασαν όμως στο αποκορύφωμα της χυδαιότητας τους όταν κάλεσαν τους μπράβους τους με σκοπό να διαλύσουν την διαδικασία εφόσον διαπίστωσαν ότι οι συσχετισμοί δεν τους ευνοούν, τα τρενάκια τους μάλλον δεν ήταν αρκετά! Η τακτική τους όμως αυτή δεν μας εκπλήσσει. Αφού «καταδίκασαν την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» διακηρύσσοντας την αστική τους δημοκρατία, πλήρωσαν μπράβους να ξυλοκοπήσουν φοιτητές και κυριολεκτικά να εδραιώσουν την δική τους «δημοκρατία», τον φασισμό τους!
Και ποιο τελικά το αποτέλεσμα όλων αυτών; ξυλοκοπήθηκαν τρεις συμφοιτητές μας, πολλοί άλλοι τραμπουκίστηκαν και εν τέλει η ΔΑΠ πέτυχε τον αρχικό της σκοπό, να διαλύσει τη συνέλευση. Με τον ίδιο τρόπο που η ακροδεξιά κυβέρνηση καταστέλλει αγώνες και κινητοποιήσεις, τα τσιράκια τους στο πανεπιστήμιο θέτουν φραγμούς σε συλλογικές αγωνιστικές αποφάσεις αποδεικνύοντας πόσο καλοί μαθητές του Βορίδη και του Κρανιδιώτη είναι.
Καταγγέλλουμε την ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, τους τραμπούκους της και τις συμμορίτικες πρακτικές της που ως στόχο έχουνε τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση κάθε προσπάθειας συλλογικής διεκδίκησης των φοιτητών και τη συρρίκνωση κάθε έννοιας δημοκρατίας στο πανεπιστήμιο.
Απέναντι στη θεωρία των δύο άκρων, εμείς ως Αριστερή Ενότητα θεωρούμε πως άκρο αποτελεί μόνο η βία των μνημονίων, η φτωχοποίηση και ο εκφασισμός της κοινωνίας. Σε αυτήν την έντονα ταξική βία αντιπαρατάσσουμε την αντιβία των συλλογικών αγώνων για την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.