12.9.13

Ανατροπή και στο βαρόμετρο της Public Issue! Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ…

Ανατροπή και στο βαρόμετρο της Public Issue, που παρουσίασε ο ΣΚΑΙ το βράδυ της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου, είχαμε στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καλύπτει την μία μονάδα που υπολειπόταν της ΝΔ και να την ξεπερνά με το ίδιο ποσοστό. Πιο συγκεκριμένα:
Στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 29% και η ΝΔ έρχεται δεύτερη με 28%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ με 7%, το ΚΚΕ με 6,5%, οι ΑΝΕΛ με 5,5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ μπαίνει ενδεχομένως οριακά στη Βουλή, καθώς λαμβάνει 2,5% με ποσοστό στατιστικού λάθους στο 1%.
Σε σύγκριση με το προηγούμενο Βαρόμετρο του Ιουλίου στην πρόθεση ψήφου υπάρχει ανατροπή σκηνικού στην κορυφή, καθώς τότε η ΝΔ προηγούνταν του ΣΥΡΙΖΑ με 28,5 έναντι 27,5. Σταθερή πάντως είναι η διαφορά της μίας μονάδας για τα δύο κόμματα. Επίσης σε σύγκριση με το προηγούμενο, ΝΔ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ έχουν χάσει μισή ποσοστιαία μονάδα, το ΠΑΣΟΚ χάνει μία, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 1,5% και η Χρυσή Αυγή ενισχύεται με 2%.
Όσον αφορά το πολιτικό σκέλος, στην παράσταση νίκης παραμένει μπροστά η ΝΔ με 46% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 40%, ωστόσο τα ποσοστά της ΝΔ είναι μειωμένα από το Βαρόμετρο του Ιουλίου και αντίθετα του ΣΥΡΙΖΑ αυξημένα, καθώς τότε είχαν λάβει 53% και 43% αντίστοιχα.
Αναφορικά με τα πρόσωπα, καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με 35% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 31%. Από τον Ιούνιο η δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά παρουσιάζει πτώση, ενώ του Αλέξη Τσίπρα είναι σχεδόν σταθερή.
Όσον αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων, πρώτος σε δημοτικότητα έρχεται ο Αντώνης Σαμαράς (37% από 39% στο προηγούμενο Βαρόμετρο) ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας (36%, χωρίς μεταβολή), ο Φώτης Κουβέλης ( 33% από 34%), Πάνος Καμμένος (31% χωρίς μεταβολή), Δημήτρης Κουτσούμπας (22% από 21%), Ευάγγελος Βενιζέλος (21% από 26%) και Νίκος Μιχαλολιάκος (15% χωρίς μεταβολή).  Σημειώνεται ότι κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν συγκεντρώνει περισσότερες θετικές ψήφους από ότι αρνητικές.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος12/9/13 21:38

    Τελικά ο κόσμος θα κάνει την ανατροπή και το θέμα είναι που θα κρυφτούν οι παπατζήδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.