10.9.13

O Χατζηοσμάν στην Ισμαρίδα λίμνη για τα νεκρά ψάρια

Την Ισμαρίδα λίμνη επισκέφτηκε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος της καταστροφής που εκδηλώθηκε με τον εντοπισμό μεγάλου αριθμού νεκρών ψαριών στις όχθες της λίμνης. Εκεί συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Μαρωνείας, Μαρκόπουλο Στράτο, και τον Αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα και Οικισμών, Δημοσθένη Μανίτσα.
Ακολούθησε επιτόπια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού και κατά μήκος της λίμνης όπου διαπιστώθηκε το μέγεθος της ζημιάς. Όλες οι πλευρές εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει για το μέλλον της ιχθυοπανίδας της λίμνης, το ευρύτερο οικοσύστημα της περιοχής, αλλά και το επαγγελματικό μέλλον των αλιέων του συνεταιρισμού οι οποίοι μετά τις περσινές πλημμύρες που προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές ήρθαν αντιμέτωποι με το θάνατο σημαντικού αριθμού ψαριών.
Σε συνέχεια της επίσκεψης στην Ισμαρίδα, ο βουλευτής συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμο Χαρακόπουλο, στον οποίο μετέφερε την εικόνα της περιοχής και ζήτησε την συνδρομή του Υπουργείου για την έγκαιρη εξακρίβωση των αιτιών που προκάλεσαν την καταστροφή, τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την αποφυγή περαιτέρω επιπτώσεων στο οικοσύστημα και τις δυνατότητες αποζημίωσης των επαγγελματιών αλιέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Για το πρόβλημα ο βουλευτής κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, και Υγείας,  Άδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να είναι σε επαγρύπνηση ο μηχανισμός για την αποφυγή περαιτέρω συνεπειών και την έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος10/9/13 18:23

    Ηγετική φιγούρα. Ουσία και αποτέλεσμα. Απαράμιλλη εργατικότητα. Φοβερή δικτύωση. Αντανακλαστικά γατόπαρδου.

    Θνητοί, τοις αθανάτοις γόνυ κλίνατε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.