30.9.13

Η ανακύκλωση στη Δράμα είναι πλέον γεγονός

Σε πλήρη ετοιμότητα για την έναρξη της ανακύκλωσης και στους πέντε  Δήμους της ΠΕ Δράμας βρίσκεται ο μηχανισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο πλαίσιο της έναρξης της ανακύκλωσης συναντήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου 2013 οι Δήμαρχοι των πέντε Δήμων στο γραφείο του Δημάρχου Δράμας, προκειμένου μεταξύ άλλων θεμάτων να συντονίσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες του προγράμματος ανακύκλωσης.
Σημειώνεται ότι οι πέντε Δήμοι της Δράμας μετά από συντονισμένη προσπάθεια τριών ετών, είναι και αυτοί που θα λειτουργήσουν το πρώτο ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαχείρισης  Αποβλήτων) της ΔΙΑΜΑΘ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Οι πέντε Δήμοι είναι έτοιμοι να διανείμουν και να τοποθετήσουν τους κάδους ανακύκλωσης  στα όρια της διοικητικής τους ευθύνης.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης, σε πρώτη φάση θα αναπτυχθούν μπλε κάδοι στο μεγαλύτερο τμήμα των πέντε Δήμων,  και σε δεύτερη φάση θα ενισχυθεί ο αριθμός των μπλε κάδων  προκειμένου να διευκολυνθεί  η  προσβασιμότητα των πολιτών σε ακόμα πιο κοντινές αποστάσεις. Τα οφέλη από την ανακύκλωση θα είναι πολλά και σημαντικά για όλους μας, αλλά και για καθέναν ξεχωριστά.
  • Περιορισμός της ρύπανσης του περιβάλλοντος
  • Εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας
  • Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
  • Μείωση των δαπανών του Δήμου μας.
Αξίζει τέλος να υπογραμμισθεί ότι, εκτός  από την ανακύκλωση θα αναπτυχθούν και άλλες διαδημοτικές συνεργασίες μεταξύ των πέντε Δήμων, όπως η σύνδεση των κοινοτήτων που συνορεύουν με το δήμο Δράμας στο βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Δράμας και η δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων που θα καλύπτει τις ανάγκες όλης της Περιφερειακής Ενότητας.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/10/13 23:40

    Στην Κομοτηνή ούτε μισό βήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/10/13 10:14

    Φυσικά αφού στην Κομοτηνή δεν τοποθετήθηκαν ακόμη μπλέ κάδοι. Περιμένουμε να τοποθετηθούν για να πάμε μετά στον οφθαλμίατρο, να εξετάσουμε την όραση μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/10/13 12:34

      Πληρώθηκαν, τοποθετήθηκαν εξυπνάκια και μετά εγκαταλείφθηκαν αφού δεν υποστηρίχθηκαν με καμία δράση.Ψαξε στη γειτονιά σου και δες τι εχουν μέσα οι κάδοι αυτοί.Αν βρεις ανακυκλούμενα μαντάμ Σοφία τότε χρειάζεσαι οφθαλμίατρο.

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.