9.9.13

Αντιμετωπίστηκε το περιστατικό ρύπανσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου 2013, εντοπίστηκε από Όργανα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, κηλίδα από βαριά πετρελαιοειδή (πιθανόν fuel oil) στη θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Στα πλαίσια εφαρμογής του εγκεκριμένου «Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης Αντιμετώπισης Περιστατικών Ρύπανσης στην Περιοχή Αρμοδιότητας Ο.Λ.Α. Α.Ε. (Port Contingency Plan – P.C.P.)», ενεργοποιήθηκε άμεσα η αρμόδια Ομάδα Αντιρρύπανσης της Ο.Λ.Α. Α.Ε. με όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό και κατά το χρονικό διάστημα 18:00 – 20:00 τοποθετήθηκαν απορροφητικά φράγματα πέριξ της περιοχής του συμβάντος, προς περίκλειση ενδεχόμενη πετρελαϊκής ρύπανσης.
Το πρωί της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου, η Ομάδα Αντιρρύπανσης διευθέτησε εκ νέου τα φράγματα και ολοκλήρωσε τις απαιτούμενες εργασίες απορρύπανσης, περισυλλέγοντας ταυτόχρονα όλα τα απορροφητικά και προσροφητικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, τα οποία και θα μεταφερθούν σε κατάλληλες ευκολίες υποδοχής προς τελική διαχείριση. Ταυτόχρονα δε, επιθεωρήθηκε εξολοκλήρου η θαλάσσια περιοχή του λιμένα για τυχόν υπολείμματα της ρύπανσης, με αρνητικά αποτελέσματα.
Για τη διερεύνηση των αιτίων της ρύπανσης, έχουν ληφθεί δείγματα από τη θαλάσσια περιοχή της ρύπανσης καθώς και από τα ελλιμενισμένα πλοία, προκειμένου αποσταλούν προς την αρμόδια Χημική Υπηρεσία για ανάλυση και ταυτοποίηση, ενώ παράλληλα διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.