11.9.13

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την πολύμηνη κράτηση των μεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους βουλευτές Αφροδίτη Σταμπουλή, Βουλευτή Σερρών και Αιχάν Καραγιουσούφ, αλλά και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου πραγματοποίησαν την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου επίσκεψη στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών και στο Κέντρο Κράτησης Φυλακίου Ορεστιάδας.
Αρχικά, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε στην Αλεξανδρούπολη σύσκεψη με τους συνδικαλιστές της Ένωσης Αστυνομικών Έβρου, όπου συζητήθηκαν εργασιακά ζητήματα και αιτήματα των αστυνομικών, καθώς και θέματα υλικοτεχνικής υποδομής. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή και τους Διευθυντές Αστυνομικών Διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, κατά τις οποίες περιγράφηκε η υπάρχουσα κατάσταση όσων αφορά την αντιμετώπιση και διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη του κλιμακίου στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, όπου οι Βουλευτές συνομίλησαν με μετανάστες, με εργαζόμενους και εκπροσώπους των ΜΚΟ.
Πάγια πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τα κέντρα κράτησης πρέπει να κλείσουν, ενώ καταδικάζει και την πολύμηνη κράτηση των μεταναστών, καθώς και τη συνεχή μαζική παράταση του χρόνου κράτησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά μια ριζικά διαφορετική μεταναστευτική πολιτική, στο πλαίσιο της οποίας μετά από σύντομη παραμονή στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής οι αιτούντες άσυλο και οι ευάλωτες ομάδες γίνονται δεκτοί σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας, καθώς και ισομερή κατανομή των μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.