9.9.13

Εγκαίνια του νέου κτιρίου του 5ου Γυμνασίου Δράμας

Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου ο αγιασμός και τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του 5ου Γυμνασίου Δράμας.
Στα εγκαίνια το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος, ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας, στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας, καθώς και το διδακτικό προσωπικό, γονείς και μαθητές του 5ου Γυμνασίου.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο σχολικό κτίριο συνολικού εμβαδού άνω των 2.500 τετραγωνικών μέτρων, που περιλαμβάνει 15 αίθουσες διδασκαλίας και εργαστηρίων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο, πληθώρα βοηθητικών χώρων και εκτεταμένο προαύλιο χώρο. Το κόστος του έργου προσέγγισε το 1.500.000€.
Στις δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας τόνισε πως το νέο κτίριο του 5ου Γυμνασίου κατασκευάστηκε με χρήματα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και όχι του ΕΣΠΑ και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους Περιφερειακούς Συμβούλους διότι με την ψήφο και τη στήριξή τους επέτρεψαν τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου από πόρους της Περιφέρειας.
Ο Δήμαρχος Δράμας, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσθήκη ενός ακόμη σχολικού κτιρίου στην υποδομή του Δήμου, επεσήμανε πως καθίσταται πλέον δυνατή η μεταφορά του Ειδικού Σχολείου στις εγκαταστάσεις που μέχρι την προηγούμενη χρονιά εξυπηρετούσαν το 5ο Γυμνάσιο, επιτρέποντας επιτέλους την απομάκρυνση του Ειδικού Σχολείου από τις αίθουσες-κοντέινερ όπου μέχρι σήμερα λειτουργούσε στο Νικοτσάρα. Δεσμεύτηκε μάλιστα πως ο Δήμος Δράμας θα φροντίσει για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και την προσβασιμότητα στο νέο κτίριο του 5ου Γυμνασίου, σε συνεργασία με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Σχολική Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.