26.8.13

Από το Ορμένιο ξεκίνησε το ταξίδι της η «Φλόγα της Αλληλεγγύης»

Τη «Φλόγα της Αλληλεγγύης», που ξεκίνησε το ταξίδι της την Κυριακή 25 Αυγούστου από το Ορμένιο, υποδέχτηκαν στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, εθελοντές αιμοδότες και πολίτες, συμμετέχοντας έτσι στην 11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία που διοργανώνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
Τη «Φλόγα» συνόδευσαν μέχρι το κέντρο της πόλης μέλη της τοπικής Λέσχης Μοτοσικλετιστών και εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ένωσης Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας. Εκπρόσωπος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ορεστιάδας «Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός», καλωσόρισε την αποστολή, διαβεβαιώνοντας ότι και οι εθελοντές αιμοδότες της περιοχής θα συνεχίζουν να μεταλαμπαδεύουν με κάθε τρόπο το μήνυμα αλληλεγγύης για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.  
«Η ΦΛΟΓΑ της εθελοντικής αιμοδοσίας φέρνει το μήνυμα της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων», δήλωσε εκ μέρους της Περιφερειακής Ένωσης Εθελοντών Αιμοδοτών ο Αναστάσιος Κοντακίδης, επισημαίνοντας την ανάγκη αυτάρκειας της χώρας σε εθελοντικό αίμα.
«Να σταματήσουν πλέον οι κατευθυνόμενοι και οι αιμοδότες αναπλήρωσης. Προσπαθούμε γι’ αυτό με όλους τους τρόπους και με όλους τους συλλόγους της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντακίδης. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους μοτοσικλετιστές, «που αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς συμμετείχαν στην Λαμπαδηδρομία».
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των πολιτών που υποδέχτηκαν τη φλόγα βρέθηκαν συμβολικά και εργαζόμενοι – απολυμένοι της ΕΡΑ Ορεστιάδας, εκπαιδευτικοί, δημοτικοί υπάλληλοι, δηλώνοντας με την παρουσία τους «την υπεραξία της αλληλεγγύης σε δύσκολους καιρούς και σε όλα τα επίπεδα».  
Η 11η Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από τον Έβρο και θα καταλήξει στις 4 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα, έχοντας, προηγουμένως, περάσει από πάρα πολλές πόλεις αλλά και από διάφορα σημεία της νησιωτικής χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.