21.8.13

Σε αντιπλημμυρικά έργα προσανατολίζεται ο δήμος Θάσου μετά την πυρκαγιά

Στην υλοποίηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων προκειμένου να αποφευχθούν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές που επλήγησαν από τη μεγάλη δασική πυρκαγιά των προηγούμενων ημερών, εστιάζουν τις ενέργειές τους ο δήμος Θάσου και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜ - Θ.
Η μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε σε δασική έκταση πλησίον του ορεινού οικισμού της Καλλιράχης, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής (16 Αυγούστου) κατάστρεψε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου Θάσου, περίπου οκτώ με δέκα χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους και θαμνωδών εκτάσεων.
Σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού Κώστα Χατζηεμμανουήλ, η πυρκαγιά περιορίστηκε μόνο σε δασική έκταση κι αυτό σημαίνει πως δεν υπήρξε καμιά καταστροφή περιουσιών. Συγκεκριμένα, δεν κινδύνευσε ο οικισμός της Καλλιράχης, δεν κάηκαν ελαιόδεντρα και δεν καταγράφηκαν απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.