21.8.13

Σώθηκε τραυματισμένο ζαρκάδι στην Ξάνθη

Μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή έχει ένα ζαρκαδάκι, χάρη στην ευαισθησία δύο περιπατητών που βρήκαν το μικρό ζώο τραυματισμένο μέσα στην περιοχή των Στενών του Νέστου κι έσπευσαν να κινητοποιήσουν τους αρμόδιους φορείς για τη διάσωσή του.
Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας – Ισμαρίδας ενώ πραγματοποιούσε κοινή εποπτεία σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ξάνθης στο Ανατολικό Δέλτα Νέστου ενημερώθηκε ότι δύο περιπατητές βρήκαν ένα τραυματισμένο αρσενικό νεαρό Ζαρκάδι (Capreolus capreolus) μέσα στην περιοχή των Στενών του Νέστου.
Με τη συνδρομή των οδηγών ποταμού της Riverland (Γραφείο οικοτουρισμού) που υλοποιούσε δράση στην περιοχή μεταφέρθηκε το τραυματισμένο Ζαρκάδι έξω από την περιοχή των Στενών του Νέστου και αφού παραλήφτηκε από την ομάδα επόπτευσης μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο της Κικής Τσάκου στην Ξάνθη όπου μετά από γενική αναισθησία, του έγινε περιποίηση και ράψιμο των τραυμάτων που είχε από άγνωστη αιτία στην δεξιά του πλευρά. Αφού μετά από την επιτυχημένη επέμβαση ξύπνησε, η Κική θέλησε ως νονά να το βαφτίσει Alfi.
Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ασφαλείς εγκαταστάσεις του Δασαρχείου Ξάνθης όπου θα παραμείνει μέχρι να αναρρώσει πλήρως και να απελευθερωθεί στην περιοχή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.