31.7.13

Σταθερά πρωταθλήτρια στη νεανική ανεργία η Ελλάδα

Η Ελλάδα διατήρησε τα ... «σκήπτρα» στην νεανική ανεργία (για ηλικίες ως 24 ετών) με το ποσοστό να φτάνει το 58,7% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η Eurostat (για τον Ιούνιο).
Πολύ κοντά ακολουθούν οι νέοι της Ισπανίας με 56,1%, ενώ αρκετά πίσω και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πορτογαλία με 41%. Η τάση στην νεανική ανεργία παρέμεινε ανοδική.
Στο σύνολο της ΕΕ των 27 από το 23,1% το Μάιο βρέθηκε στο 23,2% τον Ιούνιο, με τους ανέργους νέους να φτάνουν τα 5,512 εκατομμύρια άτομα. Στην Ευρωζώνη αντίστοιχα το ποσοστό αυξήθηκε από 23,8% σε 23,9% και ο εκτιμώμενος αριθμός ανέργων στα 3,526 εκατομμύρια άτομα.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος1/8/13 18:45

    Αληθινά εντυπωσιακός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δικαιολόγησε τη (νέα) στάση του κόμματός του μπροστά στο πιθανό αίτημα των απολυμένων από το Δημόσιο για επαναπρόσληψή τους, στην περίπτωση που βρεθεί στην κυβέρνηση. «Οταν μέσα σε λίγα λεπτά καίγεται ένα ολόκληρο δάσος, στη συνέχεια αυτό χρειάζεται πολλά χρόνια για να αποκατασταθεί» είπε με νόημα στα διοικητικά συμβούλια των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, εννοώντας ότι τη φωτιά τη βάζει η νυν κυβέρνηση και την αποκατάσταση θα κληθεί να την κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αρα θα αργήσουν οι προσλήψεις. Της δήλωσης Τσίπρα είχε προηγηθεί η πιο ευθεία δήλωση του κ. Δημήτρη Παπαδημούλη: «Μην περιμένετε λαγούς με πετραχήλια».

    Ομως είναι απορίας άξιον γιατί μία απόλυση να παρομοιάζεται με καταστροφή που δύσκολα ανατάσσεται. Για παράδειγμα, αφού η κυβέρνηση σήμερα μπορεί να διαγράψει οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών με ένα προεδρικό διάταγμα και ουσιαστικά έχει τη δυνατότητα να απολύσει, «καθαιρέσει» εκπαιδευτικούς εν μία νυκτί, γιατί μια άλλη κυβέρνηση δεν μπορεί να επαναπροσλάβει τους απολυμένους με την ίδια, ταχεία διαδικασία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.