23.7.13

Προοπτικές ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Αίνου Τουρκίας

Τις προοπτικές που υπάρχουν και τις δυνατότητες που δίνονται για την υλοποίηση διασυνοριακής συνεργασίας στους τομείς της ακτοπλοΐας, της οικονομίας και του τουρισμού μεταξύ της Αλεξανδρούπολης και της Αίνου, διερεύνησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Σταύρος Σταυράκογλου επισκεπτόμενος την περιοχή, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνομουσείου Αίνου Στέλλα Κλαδαρά.
Στη διάρκεια της επίσκεψης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Τουρκικής πόλης Ahmet Çayır, ο οποίος εξέφρασε τη βούληση του στην προώθηση των προαπαιτούμενων ενεργειών για την υπέρβαση των προβλημάτων που υπάρχουν, ώστε να καταστεί δυνατή η ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο πόλεων. Επίσης, έγινε παρουσίαση των λιμενικών υποδομών της Αίνου και των πρωτοβουλιών που έχουν πραγματοποιηθεί.
Ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις ουσιαστικές σχέσεις συνεργασίας επ’ ωφελεία των δύο πόλεων, ενώ ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στον θρησκευτικό τουρισμό και τις πολιτιστικές δράσεις, αφού η Αίνος υπήρξε προπύργιο του μείζονος Ελληνισμού με τους πρόσφυγες Αινίτες ως βασικούς πυλώνες της δημιουργίας και ανάπτυξης της πρωτεύουσας του Έβρου. Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η επίσκεψη στο Ναό του Αγίου Εύπλου, ακριβές αντίγραφο του οποίου, κοσμεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.