23.7.13

Ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης μελισσοκόμων στην Κομοτηνή

Ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης μελισσοκόμων στα πλαίσια του προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας, θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ροδόπης και του Ελληνικού Οργανισμού «Δήμητρα», στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «Δήμητρα» Κομοτηνής. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 3 ημέρες και θα υλοποιηθεί από 7 έως και 9 Αυγούστου 2013 με εκπαιδευτή τον Γεωπόνο Θεόδωρο Μανιταρά. Στη διάρκεια του προγράμματος θα αναπτυχθούν οι παρακάτω θεματικές ενότητες:
1. Μελισσοκομικός εξοπλισμός και συντήρησή του
2. Μελισσοκομικοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια του έτους
3. Μελισσοκομικά φυτά –τροφοδοσία μελισσοσμηνών
4. Εχθροί και ασθένειες , τρόποι πρόληψης και καταπολέμησης
5. Μέθοδοι εντατικής εκμετάλλευσης μελισσοσμηνών
6. Προϊόντα της κυψέλης και συντήρησή τους
7. Τυποποίηση, εμπορία, προώθηση, σήμανση πιστοποίηση μελισσοκομικών προϊόντων
8. Βιολογική μελισσοκομία (όροι και προϋποθέσεις)
9. Αρχές οργάνωσης και λειτουργίας μελισσοκομείου
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 25313-50406, 50404 και 50454, καθώς και στο mail kmpountas@gmail.com όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.