31.7.13

Έρχονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας από το 2014

Σε σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας φαίνεται ότι προχωρά το αρμόδιο υπουργείο υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας για αναστολή του μέτρου.
Όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, επιχειρείται μερική αναστολή των πλειστηριασμών από το 2014 με κοινωνικά κριτήρια. Ο ίδιος εξήγησε ότι κυρίαρχο ρόλο θα έχουν παράγοντες όπως αν ο δανειολήπτης είναι άνεργος ή πολύτεκνος, πόσα χρόνια το ακίνητο προστατεύεται από την υπάρχουσα νομοθεσία και η αντικειμενική του αξία.
Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο «παγώματος» των πλειστηριασμών ισχύει από το 2008 και ανανεώνεται κάθε χρόνο. Αλλά κριτήρια, μπορεί να είναι το ύψος του δανείου βάσει του οποίου έγινε η αγορά, τα εισοδήματα του δανειολήπτη κλπ.
Πάντως κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και ότι η κυβέρνηση θα κάνει διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των ακινήτων που έχουν «παγώσει» ποικίλλουν: άλλοι μιλούν για περίπου 200 χιλιάδες ακίνητα, ενώ τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι 2 στα 10 δάνεια δεν εξυπηρετούνται.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/8/13 09:02

    Παρεμπιπτόντως, η Βραζιλία παραμένει σταθερή στο να μην ψηφίζει υπέρ της χρηματοδότησης του Δ.Ν.Τ. προς την Ελλάδα.

    Γειά σου ρε Αλέξη με τις συμμαχίες σου. Γελάει ο πλανήτης.

    Ολη η Νοτια Αμερικη αρνηθηκε να ψηφισει υπερ της χρηματοδοτησης της Ελλαδας!
    Γελαει το συμπαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/8/13 09:03

    Κουκουλόπουλος γνήσιο παιδί του σοσιαλισμού: "Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας δεν θα περάσει απο τη βουλή"

    Λαμπρά και κυρίως με "κοινωνική ευαισθησία" ο σοσιαλιστής (με τα λεφτά των άλλων) Κουκουλόπουλος. πάμε να δούμε δύο βασικά πράγματα. 4/10 Έλληνες περίπου έχουν στεγαστικά δάνεια εκ των οποίων αρκετοί αδυνατούν να αποπληρώσουν είτε πραγματικά είτε εσκεμμένα (εκμεταλλεύομενοι την κρίση).

    Σύμφωνα λοιπόν με την πάγια τακτική των σοσιαλιστών με το υφάκι της κλασσικής πασοκαρίας των 80s, οι 7/10 Έλληνες που είναι συνεπείς η δεν δανείστηκαν ποτέ, οφείλουν να πληρώσουν τα σπασμένα.

    Φυσικά, όταν στη Μ.Βρετανία γραφόταν το μέλλον του μεγάλου νησιού τη δεκαετία του 80, στην Ελλάδα γραφόταν η καταδίκη κάθε αξίας αστικής δημοκρατίας. Τα αποκυήματα του πολιτισμικού σωλήνα της πασοκαρίας είναι οι απανταχού Κουκουλόπουλοι, Καραμανλήδες, Παυλόπουλοι, Τζάκρη, Τσοχατσόπουλοι κλπ, οι οποίοι πουλάνε ανέξοδες ευαισθησίες με τα λεφτά των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.