25.6.13

Σε συνέδριο του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιφερειών ο Δήμαρχος Δράμας

Στην πόλη Τριμ της Ιρλανδίας ταξίδεψε ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης για να συμμετέχει στο συνέδριο του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιφερειών καθώς και στη συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής του φορέα.
Ο Δήμαρχος Δράμας είναι εκλεγμένος αντιπρόεδρος της οργάνωσης, με τον ΣΕΣΠ είναι το κυριότερο και μεγαλύτερο πανευρωπαϊκό δευτεροβάθμιο όργανο των συνοριακών και διασυνοριακών περιοχών της Ευρώπης. Αριθμοί 200 μέλη τα οποία καλύπτουν όλο το γεωγραφικό χώρο της Ευρωπαϊκής ηπείρου από τα Ουράλια έως τον Ατλαντικό και από τη θάλασσα του Μπάρεντς ως τη Μεσόγειο.
Το συνέδριο στο Τριμ της Ιρλανδίας  είχε ως κυρίαρχο θέμα τα προγράμματα εδαφικής συνεργασίας και κυρίως τις μικρές δράσεις που έχουν εφαρμογή και επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών γνωστά ως «πολίτες με πολίτες» (people to people).
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 οι «μικρές» και άμεσες αυτές δράσεις θα παίξουν ιδιαίτερο ρόλο στην τοπική ανάπτυξη των συνοριακών περιοχών. Ο Δήμος Δράμας ήδη προετοιμάζεται για τις απαιτήσεις αυτές δημιουργώντας και ενισχύοντας τα δύο μεγάλα δίκτυα του προγράμματος ΖΕΝ και ΣΕΣΠ.
Στη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΣΠ ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης ενημέρωσε τους εταίρους για τις προετοιμασίες που γίνονται στη Δράμα όπου φέτος το καλοκαίρι θα διοργανωθεί και θα φιλοξενηθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΣΕΣΠ για φοιτητές από όλη την Ευρώπη που θα παρακολουθήσουν μαθήματα σε θέματα διεθνών, διαπεριφερειακών και διασυνοριακών σχέσεων.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους συνέδρους πως οι εργασίες της διοργάνωσης βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και πως την ερχόμενη εβδομάδα θα διανεμηθεί στα πανεπιστήμια της Ευρώπης η πρόσκληση προς τους φοιτητές.
Κατά τη διάρκεια της διαμονής του στην πόλη Τριμ της Ιρλανδίας ο Δήμαρχος Δράμας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το Δήμαρχο του Τριμ κ. James O'Shea. Η πόλη Τριμ η οποία έχει τον ίδιο πληθυσμό με τη Δράμα τα τελευταία χρόνια βασίζει την ευημερία της στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού.
Η ανταλλαγή απόψεων των δύο δημάρχων είχε ως αποτέλεσμα να σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα ανταλλαγής εμπειριών και γνώσεων πάνω σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης με επίκεντρο την αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού.
Ο κ. Χαρακίδης προσκάλεσε το Δήμαρχο του Τριμ να επισκεφθεί τη Δράμα κατά την περίοδο της Ονειρούπολης για να γνωρίσει από κοντά την προσπάθεια που γίνεται στη Δράμα για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουριστικής ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.