24.6.13

Ποινή φυλάκισης δύο ετών για παράνομη είσπραξη σύνταξης θανόντα στη Θάσο

Συζητήθηκε στο τριμελές Καβάλας, μία ακόμη υπόθεση απάτης, τις γνωστές υποθέσεις που είναι πολύ επίκαιρες αυτήν την περίοδο, είσπραξης συντάξεων του ΙΚΑ, ακόμη κι όταν ο δικαιούχος έχει πεθάνει. Η υπόθεση αφορούσε συνταξιούχο από τη Θάσο, ο οποίος πέθανε το 2001 αλλά το παιδί της οικογένειας εισέπραττε κανονικά τη σύνταξη, μέχρι και το 2011.
Η υπόθεση οδηγήθηκε στο δικαστήριο ως προς το ποινικό μέρος της, για την παράνομη είσπραξη της σύνταξης από το 2008 μέχρι το 2011 ενώ το χρονικό διάστημα είσπραξης της σύνταξης 2001 – 2008 δεν απασχολεί τη δικαιοσύνη, απασχολεί όμως το ΙΚΑ. Το ΙΚΑ διεκδικεί από το γιο του θανόντα ποσό 76.000 ευρώ.
Στο τριμελές Καβάλας δικάστηκε η υπόθεση για την παράνομη είσπραξη της σύνταξης, από το 2008 μέχρι το 2011. Μάρτυρας κατέθεσε εκπρόσωπος του ΙΚΑ Καβάλας, ο οποίος είπε ότι τα χρήματα έμπαιναν κανονικά στο λογαριασμό του δικαιούχου, μέσα από τον οποίο ο γιος του έκανε ανάληψη. Το ΙΚΑ το 2001 εκτός των άλλων πλήρωσε στην οικογένεια του συνταξιούχου, ακόμη και τα έξοδα κηδείας.
Απολογούμενος ο κατηγορούμενος δεν είχε πολλά πράγματα να πει. Μίλησε πολύ απλά, πολύ αληθινά, δημιουργώντας όμως χαμόγελα στην αίθουσα. «Αφού το ΙΚΑ έβαζε τα χρήματα, εγώ τα έπαιρνα» είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με αναστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.