13.6.13

Επιστολή Πετρίδη στον Μουσουρούλη για τον Λιμενικό Σταθμό Φαναρίου

Την διατήρηση του Λιμενικού Σταθμού Φαναρίου ως έχει και όχι την υποβάθμισή του σε Λιμενικό Τμήμα, ζητά με σημερινή επιστολή προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης. Αναλυτικά η επιστολή του κ. Πετρίδη αναφέρει:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Με την παρούσα και διερμηνεύοντας τα αισθήματα του λαού της περιοχής μας, σας εκφράζω την σφοδρή μου διαμαρτυρία και δυσαρέσκεια, για τον υποβιβασμό του Λιμενικού Σταθμού Φαναρίου σε Τμήμα.

Ο Λιμενικός Σταθμός Φαναρίου, είναι ο μοναδικός σταθμός που υπάρχει στον Δήμο μας, ο οποίος με πληθυσμό 60.000 κατοίκων περίπου, είναι διοικητική πρωτεύουσα του Νομού Ροδόπης αλλά και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, με ότι αυτό συνεπάγεται, εξυπηρετώντας πολλές επαγγελματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη θάλασσα, όπως ο Τουρισμός και κυρίως η επαγγελματική και ερασιτεχνική αλιεία.

Παράλληλα, οι προσπάθειες που καταβάλλονται από κοινού με τους άλλους τοπικούς φορείς, στοχεύουν στην αύξηση της επαγγελματικής δραστηριότητας στην παραλιακή ζώνη της περιοχής μας, προσπάθεια που χρίζει της αρωγής από πλευρά των Λιμενικών Αρχών με αυξημένες δραστηριότητες και όχι με αποφάσεις μείωσης της δύναμης ή της παρεμβατικότητάς τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητούμε την επανεξέταση της απόφασης για τον υποβιβασμό του Λιμενικού Σταθμού Φαναρίου και την παραμονή τους ως έχει. Η τοπική κοινωνία, δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί τα απανωτά χτυπήματα του υποβιβασμού των παρεχόμενων υπηρεσιών από το κεντρικό Κράτος προς τους πολίτες της περιοχής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.