21.6.13

Αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση και τα στελέχη από το Δημόσιο η ΔΗΜΑΡ

Έντονοι ήταν οι προβληματισμοί στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου μετά τις χθεσινές εξελίξεις στην κυβέρνηση και την ουσιαστική αποχώρηση από αυτήν πριν την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής. Οι οριστικές αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσει η ΔΗΜΑΡ ελήφθησαν στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής.
Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι πρέπει να αποσυρθούν οι υπουργοί του κόμματος από την κυβέρνηση Σαμαρά και απόσυρση στελεχών από τον Δημόσιο τομέα κάτι που τελικά αποφασίστηκε. Επίσης αποφασίστηκε το κόμμα να κινηθεί στη γραμμή της προγραμματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή θα ψηφίζει τα νομοσχέδια τα οποία θεωρεί ότι είναι σύμφωνα με τις αρχές της, ενώ δεν θέτει θέμα να πέσει η κυβέρνηση.
Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα 11 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της απόφασης, 2 κατά (Ψαριανός, Οικονόμου) και 1 λευκό (Λυκούδης). Από την Εκτελεστική Επιτροπή 4 μέλη της ψήφισαν κατά (Τσικαρδάνη, Γεωργάτος, Λειβαδάς, Αντωνίου). Όσοι ψήφισαν κατά, ήθελαν τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.
Την Τρίτη θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή, την Τετάρτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το επόμενο Σάββατο η κεντρική Επιτροπή όπου θα τεθεί και το θέμα τι θα κάνει το κόμμα αν τεθεί θέμα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι:
«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Η ΔΗΜΑΡ έδωσε και θα δώσει τη μάχη για την παραμονή της χώρας στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα σε αυτή τη μάχη με τις δικές της διακριτές πολιτικές θέσεις. Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στη μεταρρυθμιστική της πολιτική και στην αναζήτηση και διεκδίκηση λύσεων μέσα στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα. 

Αυτή θα είναι η πολιτική μας παρουσία. Σε αυτή την προσπάθεια η ΔΗΜΑΡ θα είναι ενεργή, αλλά και αντίθετη σε αυθαιρεσίες, αυταρχισμούς και πολιτικές που προωθούν κομματικές επιλογές και δεν υπηρετούν την ανόρθωση της χώρας, της κοινωνίας και τους δημοκρατικούς θεσμούς». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.