13.6.13

Η 3Κ Τεχνική ανάδοχος της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμένα Αλεξανδρούπολης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ το έργο της Σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου προβλήτα του λιμένα Αλεξανδρούπολης με το δίκτυο του ΟΣΕ.
Η δημοπράτηση έλαβε χώρα στις 21 Μαΐου 2013 και η μάχη ήταν «σκληρή». Τελικά ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η εταιρεία 3Κ Τεχνική ΑΤΕ με ποσοστό έκπτωσης 31%. Η διάρκεια των έργων έχει υπολογιστεί σε 12 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Αν όλα πάνε καλά το έργο θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους και θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2015.
Το έργο «Σιδηροδρομική σύνδεση του νέου προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων Λιμένα Αλεξανδρούπολης» με δικαιούχο την ΕΡΓΟΣΕ έχει συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 4.920.000 ευρώ και αφορά στην κατασκευή τερματικής σιδηροδρομικής γραμμής του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στον Λιμένα Αλεξανδρούπολης, η οποία θα συνδέει το σύμπλεγμα των γραμμών που αναπτύσσεται στο Λιμάνι με τον χώρο του σταθμού των εμπορευματοκιβωτίων.
Το συνολικό μήκος των γραμμών είναι περί τα 2 km σε ανάπτυγμα μονής γραμμής, ενώ η σύνδεση του υφιστάμενου σιδηροδρομικού δικτύου με τον νέο προβλήτα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, αναμένεται να συμβάλλει στη δυνατότητα πραγματοποίησης συνδυασμένων μεταφορών (τρένο-πλοίο).
Αντικείμενο του έργου είναι:
Η εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών για την κατασκευή της υποδομής – επιδομής της σιδηροδρομικής γραμμής του τερματικού Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων και τη σύνδεσή της με το σύμπλεγμα των γραμμών του Σ.Σ. Αλεξανδρούπολης.
Οι εργασίες που προβλέπονται είναι:
  • Κατασκευή σκυρογραμμής
  • Κατασκευή εγκιβωτισμένης γραμμής
  • Ανακατασκευή τμήματος των δαπέδων του Λιμένα για τη διέλευση της εγκιβωτισμένης γραμμής και την προσαρμογή με τα υφιστάμενα δάπεδα
  • Καθαιρέσεις δαπέδων και διαφόρων κατασκευών του περιβάλλοντος χώρου
  • Χωματουργικές εργασίες (εκσκαφές, επιχώσεις κλπ)
  • Έργα αποστράγγισης της γραμμής
  • Κατασκευή δυο τμημάτων οδών που εμπλέκονται με τη γραμμή και δημιουργία δυο ισόπεδων διαβάσεων
  • Εργασίες οι οποίες ολοκληρώνουν το έργο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.